2011 m. spalio 31 d., pirmadienis

Moliūgų pyragas su kondensuotu pienu

Produktai nedideliam pyragui 20 x 20 cm:
  • 150 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių 
  • žiupsnis druskos 
  • 1 a. š. prieskonių:  muskato, kardamono, cinamono, gvazdikėlių 
  • 115 g minkšto sviesto 
  • 200 g rudojo cukraus 
  • 1 kiaušinis 
  • 1 a. š. vanilinio cukraus 
  • 190 ml moliūgų tyrės 
  • 190 ml virto kondensuoto pieno ar Rududu
1. Orkaitę įkaitinti iki 175 C.2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską bei prieskonius.
3. Kitame inde sviestą iki purumo išsukti su cukrumi. Įplakti kiaušinį bei vanilę.
4. Šlapius ingredientus sumaišyti su sausais bei įplakti moliūgų tyrę. Tešlą sukrėsti į 20 x 20 cm kepimo formą.
5. Virtą kondensuotą pieną arba "Rududu" pašildyti mikrobangėje, kad suminkštėtų ir juo aptepti pyrago viršų.
6. Kepti 25 - 30 min.

Pyragas labai skanus, gardžiai kvepia, bet 190 ml kondensuoto pieno daugoka. Būtų užtekę tik truputį juo patepti viršų, nes buvo per saldu.

Šaltinis Sonatinos receptai .

O čia mūsų šuniukas :)


5 komentarai:

  1. Na moliūgus ir aš pagaliau atradau :)) Taviškis pyragas atrodo laaabai skaniai Edita ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Mindaugai, Reda... O moliūgai tai tikrai nuostabus dalykas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. cia yra truputi neaiskumu...ta moliugu tyre ? tusintu moliugu tyre ar tiesiog smulgiai tarkuota zalio moliugo tyre

    AtsakytiPanaikinti
  4. Moliūgų tyrė - tai orkaitėje apie 1,5 val. keptas arba gabalais supjaustytas ir išvirtas moliūgas, nusunktas ir sutrintas smulkintuvu. Šiam pyragui, kaip ir daugeliui kitų, tinka sutarkuotas šviežias moliūgas. Reikia tik nuspausti sultis, kad nebūtų per daug drėgmės. Kepu šį pyragą naudodama ir iš anksto paruoštą tyrę, ir gana smulkiai tarkuotą ir nusunktą moliūgą. Skirtumo beveik nėra. Šviežias, iš anksto termiškai neapdorotas moliūgas, turėtų būti sveikiau :)

    AtsakytiPanaikinti