2011 m. rugsėjo 10 d., šeštadienis

Citrininis obuolių pyragas

Nuostabaus skonio paprastutis obuolių pyragas, kurio receptą radau Elžbietos svetainėje Žaidžiame virtuvę. Pyragui ypatingą skonį suteikia su obuoliais sumaišyta citrina. Na, citrina turi savybę viską paskaninti, pašviesinti ir pagražinti.


Taigi, puikusis Elžbietos pyragas:
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 100 ml aliejaus
  • 160 g miltų
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 sutrinta su visa žievele citrina
  • 6 nulupti ir supjaustyti skiltelėmis obuoliai
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Kepimo formą (20cm x 20cm) iškloti kepimo popieriumi.

2. Nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius sumaišyti su citrina. Deja, aš pabūgau sutrinti visą citriną dėl jos karčiai aitraus požievio, todėl nutarkavau geltonąjį žievelės sluoksnį, o visą baltą požievį kruopščiai nulupau ir išmečiau. Na, kartą jau buvau pasimokius... Likusią citriną sutryniau ir sumaišiau su obuoliais.

3. Kitame dubenyje kiaušinius išplakti su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant supilti aliejų.

4. Įberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską išmaišyti.

5. Į tešlą sudėti obuolius.

6.Sukrėsti į formą ir kepti apie 40 min. Iškepusį pyragą baigti ataušinti ant grotelių.

Pyragas labai skanus, greitai paruošiamas. Na, o kas dėl citrinos...Valgant pyragą jautėsi gaivumą suteikiantis citrinos skonis be jokio kartumo, bet, kai jau kąsnį nuryji ir burnoje nieko nebelieka, tada pajauti švelnų citrinos aitrumą. Tarsi kažkas specialiai suteiktų burnai gaivumo... Kitą sykį irgi nedėsiu baltojo žievelės sluoksnio, kad nebūtų to aitrumo per daug, nes dabar buvo tiek kiek reikia.

7 komentarai:

  1. Ačiū...jis ir skanus...toks paprastas ir tikras obuolių pyragas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. norejau pasitikslinti del citrinos :) ar reikia isspausti sultis ir sudeti visa minkstima ar supjaustyti gabaleliais?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aciu uz recepta, kazko per daug idejau, bet skanu

    AtsakytiPanaikinti