2011 m. spalio 16 d., sekmadienis

Olandiškas obuolių pyragas

Na, truputį kitoks - su krakmolo-obuolių įdaru - pyragas. Beje, jis antrą dieną dar skanesnis. Tada įdaras visai sutirštėja.

Pyragui reikės:
  • 2 puodelių miltų
  • 1 puodelio rudo cukraus
  • 1/2 puodelio greitai paruošiamų avižinių dribsnių
  • 3/4 puodelio  tirpdyto sviesto
Įdarui: 
  • 2/3 puodelio cukraus
  • 3 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 1 puodelis šalto vandens
  • 3 nuluptų, skiltelėmis supjaustytų obuolių
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • cinamono
Darbo eiga:

1. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, avižinius dribsnius, rudą cukrų bei sviestą. Išminkyti tešlą. Vieną trečdalį tešlos atidėti į šalį, o likusią tešlą įkloti į paruoštą apvalią kepimo formą. Pakelti kraštus, kad būtų kur supilti įdarą.

2. Įdarui sumaišyti krakmolą su cukrumi ir supilti į puodą su šaltu vandeniu. Užvirinti puodą, nuolat maišant masę, kad nesusidarytų gumulėliai. Pavirinti 2 min. Nukelti nuo ugnies, įmaišyti obuolius bei vanilės ekstraktą.

3. Šį paruoštą įdarą užpilti ant tešlos. Pabarstyti cinamonu. Tada ant viršaus užtrupinti likusią tešlos dalį. Kepti  1 val. 175 C orkaitėje.

Recepto šaltinis svetainėje Taste of Home.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą