Reikės:
- 20 šaldytų karališkų krevečių
- 1 šaukšto laimo sulčių
- poros lašelių Tabasco padažo arba 1 čili pipiro
- 2 sutrintų česnako skiltelių
- grūstų juodųjų pipirų
- pusės raudonosios paprikos
- nedidelio supjaustyto svogūnėlio
- šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 supjaustyto pomidoro
- 0,5 puodelio nesaldinto kokosų pieno
- 1 šaukšto pomidorų pastos
- šviežių petražolių arba kalendros
2. Padažui pakaitinti aliejų ir į jį sudėti raudonąją papriką, svogūną, likusį česnaką bei čili. Pakaitinti ant nelabai kaitrios ugnies apie 10 min., kad suminkštėtų.Tada sudėti supjaustytą pomidorą, pomidorų pastą bei supilti kokosų pieną. Užvirinti ir ant silpnos ugnies pakaitinti, kol pasieks reikiamą konsistenciją. Pagal skonį įdėti druskos.
3. Krevetes iškepti grilyje suvertas ant iešmelių ar orkaitėje ant grotelių.
4. Į lėkštes supilti padažą, o ant viršaus uždėti krevetes.
Mes valgėme su tailandietiškais pupelių vermišeliais. Buvo labai skanu!!!!
Mano žmona nualtų iš noro, kad paragauti šios sriubos :) kartais ir mes panašią verdame :)
AtsakytiPanaikintiNa, čia ne visai sriuba, bet, žinoma, galima ir skysčiau padaryti :)
AtsakytiPanaikinti