2011 m. spalio 31 d., pirmadienis

Krevetės su kokosų pieno padažu

Grilyje (arba orkaitėje) keptos krevetės su kokoso padažu - tradicinis Lotynų Amerikos patiekalas. Kai pirmąsyk paragavau krevečių kokose padaže būdama Anglijoje viename meksikiečių restorane - tai, atrodė, jog nieko skanesnio gyvenime nebuvau valgiusi. Tai buvo nepaprastai išradingai sukomponuotas padažas, kai negali suvokti iš ko jis padarytas. Čia ne tas skanusis, bet irgi visai neblogas krevečių paruošimo būdas:

Reikės:
  • 20 šaldytų karališkų krevečių
  • 1 šaukšto laimo sulčių
  • poros lašelių Tabasco padažo arba 1 čili pipiro
  • 2 sutrintų česnako skiltelių
  • grūstų juodųjų pipirų
  • pusės raudonosios paprikos
  • nedidelio supjaustyto svogūnėlio
  • šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 supjaustyto pomidoro
  • 0,5 puodelio nesaldinto kokosų pieno
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • šviežių petražolių arba kalendros
1. Krevetes atšildyti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Tada jas sudėti į dubenėlį su laimo sultimis, puse paruošto česnako bei puse smulkiai supjaustyto čili pipiro. Pabarstyti druska bei pipirais. Viską gerai išmaišyti ir padėti šaltai 30 - 60 min.

2. Padažui pakaitinti aliejų ir į jį sudėti raudonąją papriką, svogūną, likusį česnaką bei čili. Pakaitinti ant nelabai kaitrios ugnies apie 10 min., kad suminkštėtų.Tada sudėti supjaustytą pomidorą, pomidorų pastą bei supilti kokosų pieną. Užvirinti ir ant silpnos ugnies pakaitinti, kol pasieks reikiamą konsistenciją. Pagal skonį įdėti druskos.

3. Krevetes iškepti grilyje suvertas ant iešmelių ar orkaitėje ant grotelių.

4. Į lėkštes supilti padažą, o ant viršaus uždėti krevetes.

Mes valgėme su tailandietiškais pupelių vermišeliais. Buvo labai skanu!!!!


    2 komentarai:

    1. Mano žmona nualtų iš noro, kad paragauti šios sriubos :) kartais ir mes panašią verdame :)

      AtsakytiPanaikinti
    2. Na, čia ne visai sriuba, bet, žinoma, galima ir skysčiau padaryti :)

      AtsakytiPanaikinti