2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Bandelės su rūkyta šonine

Šių nepaprastai gardžių bandelių receptą užtikau tinklaraštyje Impossible is Nothing, paskelbtą dar 2007 metais. Bandelės tiesiog tobulos: purios, minkštos, kvapios, šiltos ir t.t....Na, įdarą šiek tiek pakeičiau, vietoj lašinių naudodama liesą šalto rūkymo šoninę. Rezultatas puikus: nors bandelių prikepiau daug, jos išnyko akimirksniu.


Produktai tešlai:
  • 500 g miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 250 ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • 50 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • žiupsnis druskos
Įdarui:
  • 200 g šalto rūkymo šoninės
  • 1 svogūnas
  • 2 - 3 v.š. džiūvėsėlių
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų
  • truputis kvapiųjų pipirų
  • druskos pagal skonį
  • truputis čiobrelių
  • aliejaus, sviesto (kadangi šoninė liesa)

Paviršiui:
  • 1 plaktas kiaušinis
  • sezamo sėklos

1. Drungname piene ištirpinti cukrų, suberti mieles ir jį palikti ramybėje, kol suputos. Ilgai laukti nereikės.

2. Į suputojusį pieną suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį,supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą sviestą. Viską išmaišyti ir išminktyti tešlą. Tešlą minkyti 10 15 min., kol taps tąsi ir nelips prie rankų. Suminkytą tešlą apdengti ir padėti į šiltą vietą kildinti. Mano tešla iškilo po valandos.

3. Įdarui aliejuje apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Tada suberti nedideliais gabalėliais supjaustytą šoninę ir truputį pakepinti. Kadangi mano šoninė buvo liesa, įdėjau dar šaukštą sviesto. Suberti visus prieskonius bei džiūvėsėlius. Beje, pipirų nepagailėti. Aštrus įdaras labai tinka prie švelnaus skonio bandelės. Viską gerai išmaišyti.

4. Pakilusią tešlą išočioti, kad būtų maždaug 1 cm storio ir iš jos apvalia formele išpjauti maždaug 9 cm skersmens apskritimus.

5. Ant jų dėti įdarą ir formuoti apvalias ar pailgas bandeles, siūlę paliekant apačioje. Bandeles suformuoti visai nesudėtinga, nes tešla tąsi, elastinga ir visai neplyšta.

6. Bandeles dėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, apdengti maistine plėvele ir vėl palikti kildinti apie 30 min.
7. Prieš kepant, bandeles aptepti išplaktu kiaušiniu ir apibarstyti sezamo sėklomis.
8. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min., kol bandelės gražiai apskrus.


Bandelės ypač skanios šiltos, ką tik iškeptos. Na, o jei nepavyko visų iš karto suvalgyti - ne bėda. Jas puikiausiai galima pašildyti mikrobangėje ir gardžiuotis jomis kitą dieną.

5 komentarai:

  1. Šitos geros, taip mokyklą priminė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mokyklą? Aš tai mokyklos laikai negalėjau pakęsti nei blynų su mėsa, nei bandelių su lašiniais. Man tai šiuolaikinis atradimas. Matyt su metais skonis keičiasi :. Žiūrėk, dar ir lašinius pradėsiu valgyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Edita, valgykla nelygi valdyklai, tad.. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. man neiskyla,kazka turbut netaip padariau,

    AtsakytiPanaikinti