2011 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Moliūgų keksas


Reikalingi produktai:
  • 200 g miltų
  • 0,5 a.š. druskos
  • 200 g cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 240 ml moliūgų tyrės
  • 120 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 išplakti kiaušiniai
  • 0,5 a.š. muskato
  • 0,5 a.š. kardamono 
  • 0,5 a.š. cinamono
Darbo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
2. Miltus išsijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, cukrumi bei druska.
3. Kitame inde sumaišyti moliūgų tyrę, aliejų, išplaktus kiaušinius bei prieskonius.
4. Šlapius ingredientus sumaišyti su sausais.
5. Supilti į sviestu pateptą kepimo formą (24 x 10 cm), ir kepti 50 - 60 min., kol įkištas pagaliukas nebus apsivėlęs tešla. Atvėsinti formoje, o vėliau - ant grotelių.

Tai paprastas keksas, tinkantis pusryčiams ar prie arbatos puodelio. Į jį galima prieš kepant įmaišyti saują riešutų, bet man skaniau be jų. Kažkodėl nemėgstu riešutų minkštuose kepiniuose.
Gaminta pagal Simply Recipes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą