2011 m. spalio 22 d., šeštadienis

Keptas Camembert'o sūris

Reikės: 
1 Camembert'o sūrio
2 kiaušinių (jei labai dideli, užteks ir vieno)
3 šaukštų miltų
šlakelio alyvuogių aliejaus
1 stiklinės džiūvėsėlių (trupinių)
truputėlio druskos, pipirų, saldžiosios paprikos, čili
aliejaus kepimui

1. Sūrį supjaustyti nedideliais trikampiais gabalėliais2. Viename dubenėlyje į miltus įmaišyti truputį druskos, pipirų, saldžiosios paprikos bei čili.
3. Kitame dubenėlyje kiaušinius suplakti ir gerai įmaišyti truputį aliejaus.
4. Sūrio gabalėlius apvolioti miltuose, o po to kiaušinių plakinyje.
5. Tada vėl sūrį apvolioti miltuose ir kiaušinių plakinyje.
6. Pabaigoje sūrio gabalėlius apvolioti trupiniuose, sudėti ant lėkštutės ir 10 min. įkišti į šaldiklį.
7. Tuo tarpu gerai įkaitinti aliejų kepimui.
8. Sūrio gabalėlius dėti į įkaitintą aliejų ir kepti kol apskrus, įgaus gražų auksinį atspalvį (apie 2 min.).
9. Nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.

Sūris pasidengia skania plutele, o viduje išlieka tąsus. Ypač skanu su aviečių padažu, bet galima valgyt su kuo tik širdis tuo metu geidžia.

2 komentarai: