2012 m. liepos 29 d., sekmadienis

Pyragas su raudonaisiais serbentais


Buvau maloniai nustebinta šiuo pyragu. Jis tiesiog pranoko lūkesčius. Raudonieji serbentai - tai tokios paprastos, neprašmatnios uogos , - o taip sužydėjo. Pyragas  pakeri ne tik savo spalvomis, bet ir skoniu.
     
Reikalingi produktai pyrago pagrindui:
  • 360 ml miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 110 g sviesto
  • 120 ml balto cukraus
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės


Raudonųjų serbentų įdarui: 
  • 2 kiaušinių baltymai
  • 120 ml balto cukraus
  • 2 a.š. kukurūzų krakmolo
  • 500 ml raudonųjų serbentų
1. Pyrago pagrindui sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Tada įmaišyti  sviestą, kiaušinių trynius, cukrų bei citrinos žievelę. Išminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą 30 min.  - 1 val. 
2. Orkaitę įkaitinti iki 160 C. Paruošti 22 - 26 cm kepimo formą. Atšalusį pyrago pagrindą iškočioti ir įkloti į kepimo indą. Tešla bus trapi, ji norės plyšti kočiojant. Taigi, aš jos nekočiojau, bet įdėjau į formą ir pirštais ją  paminkydama prispaudžiau prie dugno bei kraštų. Kepti maždaug 25 min., kol truputį pagels. Kai pagrindas iškeps, palaukti, kol pravės.
3. Įdarui kambario temperatūros baltymus išplakti, kol taps visiškai standūs. Plakant po truputį pilti cukrų. Pabaigoje sudėti krakmolą ir dar paplakti. Baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis. Įmaišyti nusausintus serbentus.
4. Ant atvėsusio pagrindo sudėti baltymus su uogomis ir išlyginti paviršių. Kepti 200 C orkaitėje maždaug 10 - 15 min., kol paviršius truputį pagels.

Pyragas, manau, negali nepavykti. Pagrindui iškepti nereikia žinoti jokių ypatingų gudrybių, kad jis būtų minkštas ir trapus, o gerai išplakus baltymus, viršus irgi pavyks. Tiesiog puikus pyragas, kurį radau šiame tinklaraštyje.




3 komentarai:

  1. O ar labai blogai butu, jeigu naudociau ne kukuruzu krachmola, o bulviu? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne, nieko blogo nenutiktų ...skirtumas nedidelis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o kada deti cukru i pyrago pagrinda?

    AtsakytiPanaikinti