2011 m. spalio 26 d., trečiadienis

Moliūginiai sausainiai

Labai skanūs sausainiai, puikiai tinkantys prie arbatos puodelio. Juos jau teko kepti daug kartų, naudojant skirtingas uogas bei sėklas.

Reikalingi produktai:
  • 200g sviesto
  • 250 ml (ne gramų!) rudojo cukraus
  • 250 ml baltojo cukraus
  • 250 ml moliūgų tyrės
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilės
  • 500 ml miltų
  • 330 ml avižinių dribsnių
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kardamono
  • 0,5 a.š. druskos
  • 250 ml moliūgų sėklų
  • 250 ml džiovintų uogų (naudojau džiovintas ožekšnio bei spanguolių uogas)
Darbo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 175 C.
2. Išsukti sviestą su cukrumi iki purios masės, sudėti išplaktą kiaušinį, vanilę ir moliūgo tyrę.
3. Kitame dubenyje sumaišyti sausus ingredientus: miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, druską, kardamoną, cinamoną.
4. Viską sumaišyti kartu.
5. Įdėti moliūgo sėklų bei džiovintų uogų.
6. Po pusę šaukšto kabinti tešlą ir dėti į kepimo popieriumi išklotas skardas, paliekant didokus tarpus, nes tešlos gumuliukai pasklinda.
7. Kepti 13-15 min., kol truputį apskrus.
8. Atvėsinti skardoje arba išdėlioti ant lygaus paviršiaus, kad nesideformuotų.


Pats geriausias būdas moliūgų tyrei paruošti - tai iškepti visą moliūgą iš karto. Moliūgą perpjauti per pusę ir įdėti į skardą aukštesniais kraštais, paguldant, kad žievė būtų viršuje. Į skardą įpilti truputį vandens. Didelį moliūgą kepti 1 - 1,5 val. Moliūgas subliūkšta, iš jo išsiskiria skystis. Nulupti žievę, nusunkti atsiradusį skystį ir moliūgą pertrinti smulkintuvu. Jeigu moliūgo tyrė bus per daug vandeninga, gali nepavykti kai kurie pyragai su moliūgu. Jie bus pažliugę. Tyrę sudėti į mažus indelius ar užsegamus maišelius ir laikyti šaldymo kameroje.

Receptas pagal Simply Recipes

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą