PYRAGO PAGRINDUI REIKĖS:
- 125 g sviesto
- 300 g miltų
- 4 v.š. ledinio vandens
- 2 šaukštų cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 150g smulkintų migdolų
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
- 300g jogurto (geriau rūgštesnio, ar papildomai įspausti citrinos sulčių)
- 1 kiaušinis
- 150g cukraus
- 1 citrinos nutarkuota žievelė
- 8 slyvos
- miltinio cukraus papuošimui
1. Dubenyje sumaišyti tarkuotą sviestą, miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską. Įpilti vandens ir suminkyti tešlą.
2. Tešlą iškočioti ir įkloti į riebalais pateptą kepimo formą, pakeliant kraštus, kad būtų galima įpilti įdarą. Padėti bent pusvalandžiui į šaldytuvą ar šaldymo kamerą.
3.Įdarui išplakti kiaušinį. Jį supilti į jogurtą. Įberti krakmolą, gerai išmaišyti. Sudėti likusius ingredientus: migdolus, citrinos žievelę, cukrų. Išmaišyti ir užpilti ant atšaldyto pyrago pagrindo. Svarbu gerai sureguliuoti skonį, gali reikėti citrinos sulčių.
4.Slyvas perpjauti per pusę, išimti kauliukus ir uždėti ant įdaro.
5. Kepti 1 val. 180 C orkaitėje.
Recepats pagal Mamos receptus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą