2011 m. spalio 17 d., pirmadienis

Pyragas su slyvomis

Na, ir išgelbėjau paskutines slyvas. O jos buvo tokios skanios...

PYRAGO PAGRINDUI REIKĖS:
  • 125 g sviesto
  • 300 g miltų
  • 4 v.š. ledinio vandens
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
ĮDARUI:
  • 150g smulkintų migdolų
  • 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
  • 300g jogurto (geriau rūgštesnio, ar papildomai įspausti citrinos sulčių)
  • 1 kiaušinis
  • 150g cukraus
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė
  • 8 slyvos
  • miltinio cukraus papuošimui
DARBO EIGA:
1. Dubenyje sumaišyti tarkuotą sviestą, miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską. Įpilti vandens ir suminkyti tešlą.

2. Tešlą iškočioti ir įkloti į riebalais pateptą kepimo formą, pakeliant kraštus, kad būtų galima įpilti įdarą. Padėti bent pusvalandžiui į šaldytuvą ar šaldymo kamerą.

3.Įdarui išplakti kiaušinį. Jį supilti į jogurtą. Įberti krakmolą, gerai išmaišyti. Sudėti likusius ingredientus: migdolus, citrinos žievelę, cukrų. Išmaišyti ir užpilti ant atšaldyto pyrago pagrindo. Svarbu gerai sureguliuoti skonį, gali reikėti citrinos sulčių.
4.Slyvas perpjauti per pusę, išimti kauliukus ir uždėti ant įdaro.
5.  Kepti 1 val. 180 C orkaitėje.

Recepats pagal Mamos receptus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą