2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Risotto su vištiena

Labai skanus, mažai darbo reikalaujantis patiekalas.


Reikalingi produktai dviem porcijoms:
  • 100 g trumpagrūdžių risotto ryžių
  • 1 nedidelio svogūno
  • česnako skiltelės
  • vištienos krūtinėlės
  • 0,5 paprikos
  • saujos žalių žinrnelių
  • 1 litro ( gal kiek mažiau) vištienos sultinio
  • 1/4 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
  • žiupsnelio šafrano
  • druskos&pipirų
  • 100g balto vyno
  • aliejaus, sviesto kepimui
Darbo eiga:
  1. Imam storadugnę aukštą keptuvę. Aliejaus ir sviesto mišinyje apkepinti gabalėliais supjaustytą vištienos krūtinėlę. Pabarstyti druska bei pipirais. Vietoj jos puikiausiai tinka sparneliai, padalinti į tris dalis. Išimam iš keptuvės.
  2. Ant silpnos ugnies apkepinam svogūną, česnaką bei papriką. Saugoti, kad nepridegtų.
  3. Tada sudedam nuplautus ryžius. Truputį juos apkepinam, nuolat maišydami (1 min.). Supilam baltą vyną. Jis greitai išgaruos, suteikdamas malonų skonį ryžiams.
  4. Sudedam vištieną ir užpilam karštą vištienos sultinį. Jokiu būdu ne visą iš karto, o tik tiek, kad apsemtų ryžius. Sudedam prieskonius: papriką bei šafraną, kuris labai gražiai nuspalvins ryžius.Ryžius vis reikia maišyti, o sultiniui nugaravus - jį vis papildyti.
  5. Prieš baigiant suminkštėti ryžiams, sudėti žirnelius.
  6. Pabaigoje viską gerai išmaišyti, uždengti dangtį ir, išjungus ugnį, palaikyti patiekalą keletą minučių. Tada ryžiai labiau išpurps ir bus skanesni.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą