2012 m. liepos 28 d., šeštadienis

Nekeptas sūrio Philadelphia pyragas


Originaliame recepte šį pyragą rekomenduojama valgyti su avietėmis, trumpai pakaitintomis su imbieru bei mėtomis. Na, tiesą pasakius, skaniau be aviečių. Bent jau mano skoniui jos nedera su tikrai puikiu pyrago sūrio sluoksniu. Manau, kad su karamele būtų skaniau.

Pyrago pagrindui:

  •  1 pakelis sausainių Selga
  • 50 g tirpinto sviesto
  • 3 šaukštai cukraus

Sūrio sluoksniui:

  • 2 a.š. želatinos
  • 160 ml cukraus
  • 120 g sviesto
  • žiupsnis druskos
  • 250 g sūrio Philadelphia
  • 60 ml grietinės
  • 60 ml šviežiai išspausų apelsinų sulčių (1 apelsinas)
  • 1 šaukštas citrinų sulčių
  • 240 ml plaktos grietinėlės
Aviečių padažui:
  • 170 g aviečių
  • 1 šaukštas tarkuoto imbiero
  • 1 šaukštas smulkiai supjaustytų šviežių mėtų lapelių
  • 1 šaukšto citrinų sulčių



1. Pyrago pagrindui sutrupintus sausainius sumaišyti sutirpintu sviestu bei cukrumi. Į kepimo formą įkloti kepimo popieriaus, ant jo sudėti sausainių masę ir išlyginti; prispausti prie dugno. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 10 min.

2. Želatiną sudėti į apelsinų sultis ir palikti, kad išbrinktų. Elektriniu mikseriu išplakti minkštą sviestą su cukrumi bei druska. Kai masė bus puri, po truputį įmaišyti sūrį, nuolat plakant. Tada sudėti grietinę, citrinos sultis. Pašildyti apelsinų sultis, nuolat maišant, kol visiškai ištirps želatina. Kai atauš, supilti į sūrio masę.Gerai išplakti. Pabaigoje įmaišyti plaktą grietinėlę. Visą sūrio masę supilti ant atvėsusio pyrago pagrindo. Išlyginti paviršių ir padėti į šaldytuvą 4-5 val.

3. Padažui avietes, cukrų, imbierą, mėtas bei citrinos sultis supilti į puodą ir pavirinti 2-3 min. Šis padažas labai skanus. Imbieras bei mėtos puikiai papildo avietes. Bet, kaip sakiau, jį geriau panaudoti kur nors kitur, ne su šiuo pyragu. O gal tik man taip atrodo.

Pyrago sūrio sluoksnis labai skanus, tai puikus  receptas. Jį, kaip desertą būtų galima valgyti vieną patį ar panaudoti gaminant tortą.

Deja, neberandu, kur tą receptą padėjau. Kai surasiu, įdėsiu nuorodą :)

2 komentarai:

  1. Sveiki,
    Nelabai supratau...parasyta kaip daryti krema,bet veliau informuojate, kad recepto neturit...tai sis receptas tikras ir isbaigtas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia dėl autorinių teisių iš mandagumo reikėtų šaltinio nuorodą pridėt... :)

      Panaikinti