2011 m. lapkritis 11 d., penktadienis

Maltos mėsos ir bulvių košės apkepėlė

Tai labai panašu į angliškąjį piemens pyragą, bet, kadangi čia gali būti bet kokia malta mėsa ir kitokios improvizacijos - tai tik gardi kasdienė apkepėlė.

2 porcijoms reikės:


200 g maltos mėsos (naudojau jautieną)
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto aliejaus
1 saldžiosios paprikos
2 šaukštų pomidorų padažo
50 g sauso vyno
po žiupsnelį čiobrelio, rozmarino, druskos
1 svogūno
6 bulvių
trupučio tarkuoto muskato
svieste pakepinto svogūno
50 g  karšto pieno
50 g tarkuoto kieto sūrio (naudojau "Ementalio")
1 pomidoro

Darbo eiga:

1. Sviesto ir aliejaus mišinyje apkepinti svogūną, tada sudėti maltą mėsą, apibarstyti druska bei pipirais ir pakepinti, kol paruduos. Sudėti kvadratėliai pjaustytą papriką, pomidorų padažą, čiobrelį bei rozmariną. Supilti vyną, palaukti, kol nugaruos; užpilti truputį vandens ir troškinti apie valandą. Mėsa neturėtų likti sausa.

2. Bulvių košei išvirti bulves nulupti, supjaustyti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Išvirusiais bulves sugrūsti, užpilti karštu pienu, sudėti pakepintus svogūnus, muskatą ir viską gerai išmaišyti.

3. Į kepimo indą sudėti patroškintą mėsą, ant viršaus atsargiai užkrauti bulvių košę. Uždėti griežinėliais supjaustytą pomidorą ir viską gausiai apibarstyti sūriu.

4. Dėti į iki 200 C įkaitintą orkaitę ir kepti maždaug 30 min.

6 komentarai:

  1. Oi kaip gerai atrodo, kaip tik tokiu oru, tokiu patiekalus ir gaminti, labai gardžiai atrodo. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, taip, retkarčiais visai neblogai

    AtsakytiPanaikinti
  3. O vyno butinai deti?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nebūtinai, tik skonis bus šiek tiek kitoks

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ka tik iskepiau ir jau paragavau:)Tikrai labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti