2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

Kalmarų mišrainė su porais


Mišrainei reikės:
  • 3 kalmarų
  •  4 kiaušinių
  • 2 porų
  • majonezo
  • krapų apibarstymui
1. Kiaušinius kietai išvirti, supjaustyti nedideliais kvadratėliais.
2. Kalmarus sumesti į verdantį vandenį ir, kai užvirs, pavirinti 3 - 5 min.  - ne daugiau, nes taps kieti. Supjaustyti.
3. Supjaustyti porų baltąją minkštą dalį pusžiedžiais, nes  žali lapai yra kieti ir termiškai neapdoroti - neskanūs.
4. Viską sumaišyti su majonezu.


Šią puikią mišrainę išmokau pasigaminti svečiuodamasi pas sesutę. Mišrainei paprastai naudoju Kėdainių majonezą, kurio pavadinimas "Be konservantų". Man jis skaniausias, nors jis tikrai negali būti be jokių konservuojančių medžiagų, nes ilgai negenda. Na, tiesa, negaliu sakyti, kad esu  išbandžiusi visas majonezų rūšis.

6 komentarai:

  1. Atrodo viliojanciai!! O kur kalmaru ieskoti?? Jie sviezi?? Prie zuvu?? Jurga

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurga, šviežių kalmarų rasti sunkiau, bet šaldytų yra visuose prekybos centruose :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai įdomus derinys, reikės būtinai pabandyti, gal dar česnakų pridėčiau ir šiek tiek baltos duonos trupinių arba kruotonų :) Super idėja!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mindaugai, tai viena mėgiamiausių mūsų susibūrimų mišrainių. Dėl česnako - tai nežinau, nes porai duoda pakankamai aštrumo, o krutonai tai turbūt tiktų. Linksmų eksperimentų!

    AtsakytiPanaikinti
  5. mėgstu jūros gėrybes..;) o šios salotos skamba skaniai..;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oditėle, jos ne tik "skamba" skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti