2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

Jautienos kulninės troškinys

Gerai ištroškinta jautienos kulninė - puikus patiekalas. Šį troškinį gaminau pagal J.Oliverio receptą iš knygos "Gimęs gaminti", p.151.

 2 porcijoms reikės:
  • 0,5 kg jautienos kulninės, supjaustytos 5 cm dydžio gabalėliais
  •  trupučio alyvuogių aliejaus
  • 1 raudono svogūno
  • 1 didelės morkos
  • 1 - 2 salierų lapkočių
  • 2 neluptų česnako skiltelių
  • keleto šviežių rozmarinų šakelių
  • 1 lauro lapo
  • kelių džiovintų baravykų
  • trupučio cinamono
  • druskos, pipirų
  • šaukšto miltų
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • maždaug 200g Chianti arba kt. panašaus sodraus raudono vyno
Darbo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
 2. Storasieniame troškintuve įkaitinti šaukštą aliejaus ir jame apie 5 min. (kol truputį suminkštės) pakepinti stambiai supjaustytus svogūnus, morkas, salierus, česnako skilteles, rozmariną, baravykus bei cinamoną.
3. Jautienos gabalėlius apvolioti pagardintuose miltuose ir sudėti į troškintuvą. Viską gerai išmaišyti.
4. Tada sukratyti konservuotus pomidorus, supilti vyną, įberti druskos bei pipirų. Palaukti, kol puodas ant viryklės užvirs.
5. Troškintuvą uždengti dviguba folija, uždėti dangtį ir patalpinti į karštą orkaitę. Mėsytė suminkštės, o padažas sutirštės maždaug po 3 valandų. Prieš patiekiant, išimti lauro lapą, žolelių šakeles, patikrinti, ar užtenka druskos bei prieskonių.

Tai labai mažai darbo reikalaujantis patiekalas, o ilgai troškinta jautiena su visokiausiais priedais tampa puikiu, aromatingu patiekalu.

4 komentarai:

  1. Skrandis pradėjo manimi skųstis, kai pamatė šias nuotraukas, mat dar pietų nevalgęs esu... Tikiu, jog aromatas iš koto verčia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai taip!!! Kulninė, ko gero, skaniausia jautienos dalis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pritariu Tau, tiksliau, man bent jau lengviausia tą dalį paruošti :)

    AtsakytiPanaikinti