Reikalingi produktai:
- 120 g sviesto
- 4 vidutinio dydžio obuolių
- 1/2 ir 3/4 puodelio cukraus (atskirai pamatuoto)
- 3/4 puodelio miltų
- 1/2 a.š. druskos
- 2 kupini a.š. kepimo miltelių
- 1/3 puodelio kukurūzų miltų
- 1/2 puodelio verdančio vandens
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 2 didelio kiaušiniai
- 1/3 puodelio pieno
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 C.
2. Puode ištirpinti du šaukštus sviesto (30g), įpilti pusę puodelio cukraus ir kaitinti, kol cukrus ištirps ir taps aukso spalvos. Visą laiką maišyti mediniu šaukštu maždaug 6 min. Tada sudėti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius. Obuolius reikėtų rinktis standžius, greitai netyžtančius. Sudėjus obluolius, viską išmaišyti, kad karamelė vienodai pasiskirstytų. Tada uždengti puodą ir kaitinti 5 min., kol sultys ištekės iš obuolių. Tada puodą atidengti ir dar pakaitinti maždaug 13 minučių ant silpnos ugnies, kol obuolių sultys išgaruos. Retkarčiais atsargiai pamaišyti, kad neprisviltų. Tada viską supilti į kepimo formą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi.
3.Viename dubenyje sumaišyti miltus, druską bei kepimo miltelius.
4. Į kitą didelį indą suberti kukurūzų miltus. Juos užpilti puse puodelio verdančio vandens, t.y., užplikyti.Viską gerai išmaišyti. Tada supilti cukrų bei sudėti likusį sviestą. Įplakti vanilę bei kiaušinius. Tada supilti miltų mišinį bei pieną. Aš pieno pyliau mažiau, negu nurodyta, nes tešla atrodė skystoka. Tešlą užpilti ant obuolių.
5. Kepti apie 40 min., kol į pyragą įbestas pagaliukas nebeapsivels tešla. Iškepusį pyragą 5 min. vėsinti kepimo formoje, o po to atsargiai išversti ant padėklo.
Pyragas labai skanus ir gražus savo spindinčiu viršum, o kukurūzų miltai suteikia gražią geltoną spalvą.
Receptas pagal Simply Recipes.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą