- 400 g miltų
- 6 v. š. cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 200 g sviesto
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 2 v. š. kakavos
- 2 v. š. jogurto
- 1 kg varškės
- 250 ml cukraus
- 8 v. š. tirpinto sviesto
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 5 kiaušiniai
- 2 v. š. krakmolo
- 0,5 puodelio juodųjų serbentų
Darbo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kakava, vaniliniu cukrumi, cukrumi. Sumaišyti su tarkuotu sviestu, įdėti 2 šaukštus jogurto ir suminkyti tešlą. Tešlą padalinti į dvi dalis ir padėti į šaldytuvą.
3. Įdarui varškę pertrinti per sietelį. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius iki purumo paplakti su cukrumi bei vanile ir į juos sudėti paruoštą varškę. Įmaišyti sviestą bei krakmolą. Pabaigoje atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus baltymus.
4. Pusę atšalusios tešlos sutarkuoti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Išlyginti paviršių ir ant jo supilti varškės įdarą. Ant įdaro išdėlioti serbentus (ar kitokias uogas), truputį įspaudžiant į tešlą. Uogų gali būti daugiau ar mažiau, priklausomai nuo jų skonio ir rūgštumo. Na, bet manau, kad jų neturėų būti labai daug. Aš naudojau šaldytas uogas, jas prieš dėdama į pyragą atšildžiau ir nusausinau.
5. Ant viršaus užtarkuoti likusią tešlos dalį.
6. Pyragą kepti 1 val 10 min. (ar pan.) 25 cm x 25 cm kepimo formoje.
7. Iškepusį ir atvėsusį pyragą atšaldyti šaldytuve. Pabarstyti miltiniu cukrumi.
Pyrago šaltinis Sonatinos receptai.
aciu uz recepta!
AtsakytiPanaikinti