2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Varškės pyragas su uogomis

Šiam puikiam  varškės pyragui (25 cm x 25 cm) reikės:
  • 400 g miltų
  • 6 v. š. cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 200 g sviesto
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 2 v. š. kakavos
  • 2 v. š. jogurto
Varškės įdarui
  • 1 kg varškės 
  • 250 ml cukraus
  • 8 v. š. tirpinto sviesto
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 5 kiaušiniai
  • 2 v. š. krakmolo
  • 0,5 puodelio juodųjų serbentų


Darbo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C.

2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kakava, vaniliniu cukrumi, cukrumi. Sumaišyti su tarkuotu sviestu, įdėti 2 šaukštus jogurto ir suminkyti tešlą. Tešlą padalinti į dvi dalis ir padėti į šaldytuvą.

3. Įdarui varškę pertrinti per sietelį. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius iki purumo paplakti su cukrumi bei vanile ir į juos sudėti paruoštą varškę. Įmaišyti sviestą bei krakmolą. Pabaigoje atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus baltymus.

4. Pusę atšalusios tešlos sutarkuoti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Išlyginti paviršių ir ant jo supilti varškės įdarą. Ant įdaro išdėlioti serbentus (ar kitokias uogas), truputį įspaudžiant į tešlą. Uogų gali būti daugiau ar mažiau, priklausomai nuo jų skonio ir rūgštumo. Na, bet manau, kad jų neturėų būti labai daug. Aš naudojau šaldytas uogas, jas prieš dėdama į pyragą atšildžiau ir nusausinau.

5. Ant viršaus užtarkuoti likusią tešlos dalį.

6. Pyragą kepti 1 val 10 min. (ar pan.) 25 cm x 25 cm kepimo formoje.

7. Iškepusį ir atvėsusį pyragą atšaldyti šaldytuve. Pabarstyti miltiniu cukrumi.



Pyrago šaltinis Sonatinos receptai.

1 komentaras: