2012 m. sausio 22 d., sekmadienis

Bulvių kroketai, įdaryti sūriu



2 porcijoms reikės:

  • 5 išvirtų bulvių
  • 1 išplakto kiaušinio
  • sviesto gabalėlio
  • 3 šaukštų miltų
  • druskos, tarkuoto muskato
  • gabalėlio tarkuoto parmezano tipo sūrio (nebūtinai)
  • įdarui mozzarellos sūrio, supjaustyto gabaliukais
  • aliejaus kepimui
  • miltų, plakto kiaušinio, džiūvėsėlių apvoliojimui
Taigi, prie darbo... išvirtas bulves sugrūsti, įmaišyti sviesto, plaktą kiaušinį, įberti druskos, muskato. Galima dar įtarkuoti kieto sūrio. Galima apsieiti ir be jo. Iš visų šių ingredientų reikia suminkyti tešlą. Po to  formuojame kroketus. Prieš pradedant tai daryti, rankas pasitepti aliejumi, kad tešla neliptų prie rankų. Iš tešlos suformuoti nedidelius rutuliukus, o į jų vidų dėti po mozzarellos sūrio gabaliuką. Rankas vis pasitepant aliejumi, darbas vyksta sklandžiai. Be aliejaus - fail'as.

Paruoštus kroketus apvolioti miltuose, po to kiaušinio plakinyje, galiausiai - džiūvėsėliuose.

Kroketus sudėti į gerai įkaitintą aliejų, kad juos apsemtų ir virti, kol gražiai apskrus. Dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintų aliejų.
Patiekti su mėgiamu baltu padažu.

3 komentarai:

  1. Atrodo nepakartojamai! Ir aš vis rezgu mintį kroketukų išsivirti..labai patinka idėja, kad su sūriu viduje :) reiks išbandyti

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, Reda, retkarčiais tai neblogai...ypač tiems, kas mėgsta sūrį:) ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labukas, tik norejau pasitikslinti apie kiek mazdaug sviesto?

    AtsakytiPanaikinti