2013 m. rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis

Vaflių pertepimas su želė


Nepasakyčiau, kad mėgsti vaflius. Pirkinių krepšy jie - itin retas svečias. Bet pagal šį receptą sutepti vafliai labai skanūs. Gaminau juos dukart iš eilės. Ir ateity jų neatsisakysiu. Receptą radau Sonatinos receptuose.

 Reikalingi produktai:
  • 250 g sviesto
  • 165 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 240 g grietinės
  • 1 pakelis mėgiamo skonio želė
  • 6 vaflių lakštai (28 x 32 cm)
 Darbo eiga:
1. Sviestą supjaustyti gabaliukais, sudėti į puodą, suberti cukrų ir maišant kaitinti, kol ištirps. Tada sudėti grietinę, suberti želė, įkulti kiaušinį. Mišinį kaitinti ant silpnos ugnies 5 min., nuolat plakant šluotele.

2. Palaukti, kol masė visiškai atauš. Žinoma, galima pagreitinti procesą, atvėsinant šaltame vandeny. Masė turi beveik stingti. tada ji nenuvarvės nuo lakštų; be to, jie mažiau sudrėks.

3. Vaflius sutepti, būtinai paslėgti ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms.

Recepte tiksliai apskaičiuoti kiekiai. Įdaro nei per daug, nei per mažai. Beje, želė reikėtų rinktis geltonos spalvos, nes sutepti vafliai bus gražesnės spalvos. Kai dariau su braškių skonio želė, spalva išėjo murzina. Nesunkus geras receptas.


3 komentarai: