2013 m. rugpjūčio 2 d., penktadienis

Marinuotos šparaginės pupelės

Patikimas, ne kartą išbandytas marinato receptas šparaginėms pupelėms. Beje, skonis gal priklauso ir nuo pupelių rūšies. Tamsiai žalios skanesnės už šviesiąsias, bent jau mums...Puikiai tinka prie mėsos patiekalų. Daug geriau negu kokie agurkai. Kai pirmą kartą prieš keletą metų sesuo pavaišino pupelėmis pagal šį receptą, tai buvo:" Mmmm....kaip skanu..." Dukra, kuri nevalgo jokių konservų irgi buvo sužavėta.

Marinato receptas:
  • 1 l vandens
  • 1 valg. šaukštas druskos
  • 4 valg. šaukštai cukraus
  • 0,5 stiklinės 9% stiprumo acto
  • 3 lauro lapeliai
  • keletas kalendros grūdelių
  • krapas
Marinatui užvirinti vandenį, sudėti druską, cukrų, visus prieskonius, supilti actą ir pavirinti 1 - 2 min.

Jaunas, neperaugusias pupeles nuplauti, nupjaustyti galiukus ir sudėti į verdantį vandenį. Pavirinti ne ilgiau kaip 3 min. Išgriebti ir sudėti į švarius, orkaitėje iškaitintus stiklainius. Užpilti marinatu. Ant stiklainių uždėti dangtelius, bet jų neužsukti. Stiklainius dėti į puodą su vandeniu ir pasterizuoti 20 min. 80 C temperatūroje. Užsukti dangtelius.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą