2011 m. lapkritis 28 d., pirmadienis

Challah su obuoliais


Challah - tai tradicinis žydų mielinis kepinys, dažniausiai turintis pynės formą. Ši challah - tai nėra pynė. Tai supaprastintas variantas skubantiems, neturintiems daug laiko kasų pynimui. Tarp kitko, šią tešlą nelengva būtų supinti, nes joje yra obuolių gabaliukų. Labai skanus pyragas tiems, kas mėgsta kepinius su obuoliais. Valgant jaučiasi medaus skonis.

Reikalingi ingredientai:

Tešlai: 
  • 113 g drungo vandens
  • 6 šaukštai bekvapio beskonio aliejaus
  • 85 g skysto medaus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 482 g miltų
  • 1,5 a.š. druskos
  • 1 šaukštas sausų mielių
Obuolių įdarui:
  • 2 neluptų, gabaliukais supjaustytų obuolių
  • 0,5 a.š. cinamono
  • 50 g cukraus
Glazūrai:
  • 1 kiaušinio, išplakto su vandens šaukštu
  • sezamo sėklų, stambaus cukraus apibarstymui
1. Iš visų ingredientų suminkyti minkštą, švelnią tešlą.
2. Tešlą sudėti į indą, uždengti ir padėti šiltoje vietoje 2 valandoms, kad jos tūris padvigubėtų.
3. Paruošti kepimo formą. Tai gali būti 23 cm skersmens torto ar panaši forma. Ją patepti riebalais.
4. Pyrago įdarui, obuolių gabaliukus sumaišyti su cinamonu bei cukrumi.
5. Pakilusią tešlą švelniai perkelti ant riebalais patepto darbo stalo ir iš jos suformuoti maždaug 20 x 25 cm stačiakampį.
6. Ant tešlos vidurio sudėti pusę obuolių įdaro.
7. Ant obuolių užlenkti vieną tešlos pusę ir ant jos sudėti likusius obuolius:
8. Dabar ant obuolių užlenkti likusią tešlos dalį. Gerai apspausti kraštus:
9. Šį gautą voką supjaustyti ar sukarpyti į 16 dalių. nereikia jaudintis, jei obuoliai lįs pro kraštus:

10. Supjaustytus gabalėlius vienu sluoksniu sudėti į kepimo formą. Iškritę obuoliai gali likti ant paviršiaus. jie puikiausiai ten iškeps.
11. Apdengti plėvele ir šiltoje vietoje kildinti apie valandą.
12. Bebaigiant tešlą kildinti, įkaitinti orkaitę iki 180 C.
13. Prieš dedant į orkaitę, tešlą aptepti plaktu kiaušiniu su vandens šaukštu apibarstyti sezamo sėklomis ar stambiu cukrumi.
14. Kepti maždaug 50- 55 min.
Šaltinis Harvest Apple Challah
Pastaba: Šį kartą kepdama, aš tešlos kildinimui neturėjau pakankamai laiko, trumpinau kildinimo procesą, bet vis tiek kepinys buvo labai skanus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą