2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Vištienos sriuba


Tai puikus sriubos receptas, kai nereikia atskirai virti sultinio, bet kartu išverdama nuostabaus skonio sriuba. Yra net mokslinių įrodymų, teigiančių, kad vištienos sriuba padeda geriau jaustis.

Sriubai reikės:
  • 1 šviežios geros kokybės vištos
  • 8 puodelių vandens
  • 1 valg. šaukšto druskos
  • 3 svogūnų
  • 4 česnako skiltelių
  • 2 saliero kotų
  • 2 morkų
Procesas:
1. Visą vištą supjaustyti gabalais ir sudėti į puodą. Nenulupti odelės, nes ji taip pat suteiks sriubai papildomo skonio. Šlaunelės, krūtinėlė, sparneliai  - visos skirtingos vištos dalys -  pasižymi kitokiomis skoninėmis savybėmis, ir tai suteikia sriubai sodrumo.

2. Vištieną užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų. Vandens neturi būti labai daug. Visai vištai pakanka 8 puodelių. Įdėti valgomą šaukštą druskos.

3. Pradedant sriubai virti, sumažinti ugnį ir kruopščiai nugraibyti vis iškylančias putas bei riebalus. Jei tą darbą atliksime kruopščiai, sriuba bus skaidri ir turės puikią spalvą.

4.Sudėti supjaustytus svogūnus bei sveikas (tik nuluptas) česnako skilteles. Kiek vėliau sudėti supjaustytus saliero kotus. Vėliausiai sudėti morkas. Daržovių neskubėti dėti, kad nepervirtų, nes jos - sriubos dalis.

5. Vištos krūtinėlė išverda per 30 min. Būtent tada krūtinėlę išimti, paliekant kitas vištos dalis, nes joms išvirti reikia maždaug 40 min.
6. Išvirusią vištieną išimti. Jos sriubai bus per daug. Iš tos išvirusios mėsytės bus galima paruošti kokių nors kitų patiekalų. Nuo mėsos, kuri bus dedama vėl į sriuba, nulupti odelę, mėsą sudraskyti ir vėl sudėti į sriubą. Mėsos turėtų būti maždaug du puodeliai.

7. Turint šį nuostabų sriubos pagrindą, toliau galimos visokios variacijos su makaronais ar kitais produktais. Baigiant sriubai virti, aš sudėjau smulkių makaroniukų. Sriuba buvo nuostabios spalvos ir puikaus skonio.

Pastaba: Aš sriubą viriau iš pusės vištos. Ją perpjoviau išilgai, kad į sriubą patektų visos dalys: ir sparnelis, ir šlaunelė, ir krūtinėlė, o sriubos skonis nenukentėtų. Išėjo 4 lėkštės sriubos. Tai, ko gero, puikiausias vištienos sriubos receptas, kokį tik teko išbandyti. Recepto šaltinis - filmuota medžiaga svetainėle The Martha blog.

4 komentarai: