Vištiena su ryžiais - labai skanus ispanišku stiliumi paruoštas patiekalas. Geriausia jį ruošti paellos keptuvėje. Na, bet galima išsiversti ir be jos, pasirinkus keptuvę ar storasienį puodą, kurį galima naudoti ant viryklės ir orkaitėje.
2 porcijoms reikės:
- 2 vištienos šlaunelių
- 1 puodelio "Arborio" (ar panašių) ryžių
- 2 supjaustytų svogūnėlių (shalot) ar svogūno
- 1 supjaustytos kvadratėliais raudonosios saldžiosios paprikos
- 2 saujų pievagrybių
- 2 puodelių vištienos sultinio
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
- žiupsnelio šafrano
- raudonėlio
1. Vištienos šlauneles įtrinti druska, pipirais, raudonėliu ir trupučiu aliejaus.Palaikyti, kad įsiskonėtų.
2. Keptuve ar storadugniame puode su trupučiu aliejaus apkepinti šlauneles, kol įgaus gražią auksinę spalvą. Aliejaus stengtis nepadauginti, nes šlaunelės ir taip būna gana riebios.
3. Veliau sudėti svogūnėlius bei papriką, o tada - supjaustytus grybus. Kai grybai bus apkepę, vištieną išimti, o visa kita palikti keptuve.
4. I keptuvę sudėti gerai nuplautus ir nusausintus ryžius ir pakepinti, kol jie taps permatomi. (Šioje stadijoje, jeigu kartais ryžiai ims lipti prie keptuvės, galima įpilti šiek tiek balto sauso vyno ir jie nebelips.)
5. Užpilti du puodelius karšto sultinio, pagardinto šafranu, iš karto. Laikytis tokio santykio: 1 puodelis ryžių - 2 puodeliai sultinio ar, blogiausiu atveju, vandens.Įberti arbatinį šaukštelį druskos, jei sultinys buvo nesūdytas, o ant viršaus uždėti apskrudintas šlauneles. Nuo šiol maišyti nebegalima!
6. Ant viryklės kaitinti tol, kol ryžiai išbrinks tiek, kad atsidurs viename lygmenyje su sultiniu.
Tada keptuvę dėti į orkaitę, įkaitintą iki 150 C 15 - 20 min., kol paviršius šiek tiek apskrus.
Labai skanu
AtsakytiPanaikintiTaip, tikrai, Margarita :)
AtsakytiPanaikinti