2013 m. rugpjūčio 13 d., antradienis

Cukinijų kepsneliai

Labai mėgstu cukinijas. Tai nuostabi daržovė, tinkanti viskam. Galima daryti švelnias salotas, kepti orkaitėje su džiūvėsėliais, kepti blynus, kepsnius. Tai puikus garnyras prie mėsos, paskanina troškinius, omletus, galima kepti pyragus ir t.t.

Šie cukinijų kepsneliai - tai šios vasaros atradimas. Nuo vaikystės mama kepdavo blynus su cukinijomis. Čia irgi blynai, bet ne saldūs ir tik su trupučiu miltų. Labai tinka česnakinis padažas.

Produktai dviem porcijoms:
  • 400 g jaunų cukinijų
  • 2 šaukštai miltų
  • žiupsnis druskos, pipirų
  • 1 kiaušinis
  • 0,5 a.š. kmynų
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
1. Cukinija sutarkuoti burokine tarka ir gerai nusunkti. Čia pagrindinė recepto sąlyga. Antraip, kepsniai bus pažliugę, sutižę. O nusunkti geriausiai per marlę. Jei prieš tai subersime druską ir luktelėsim minutę, sultys greičiau atsiskirs. Bet galima jas išspausti ir ką tik sutarkuotas. Susidarys stiklinėlė sulčių, o tas sultis derėtų išgerti prieš valgį. Jos mažina stresą, ramina nervus, yra švelnaus skonio.

2. Į išsunktas cukinijas įmaišyti visus likusius produktus. Sumaišyti.

3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir dėti kepsnelius. Kepti ant vidutinės ugnies, kol kepsneliai gražiai apskrus.

O padažui reikia 1 šaukšo grietinės, 1 šaukšto majonezo, sutrintos česnako skiltelės, druskos, pipirų, trupučio citrinos sulčių. Viską sumaišyti.

2 komentarai:

  1. O as nenusunkdavau tarkio.....nezinojau.....ryt kepsiu!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Išbandykit! :) Visai geras paprastas patiekalas...Yra žmonių, kurie cukinijų nevalgo...tada, nežinau...

    AtsakytiPanaikinti