2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Sūrūs varškės sausainiai

Receptas visiškai paprastas, o sūrstelėję sausainiai tikrai labai skanūs.

Reikės:
  • 400 g sviesto
  • 400 g varškės
  • 500 g miltų
  • 1/2 a. šaukštelio druskos
  • 1 kiaušinio trynio aptepimui
  • 2 a. š. kmynų apibarstymui
Sviestą sumaišyti su varške, įdėti druską, supilti miltus ir gerai išminkyti tešlą. Tada ją padėti į šaldytuvą bent valandai, kad  atšaltų.

Iš šio tešlos kiekio išeina dvi didelės skardos sausainių. Taigi, atvėsusią tešlą padaliname į dvi dalis. Ant truputį miltais pabarstyto stalo iškočiojame didelį kvadratinį tešlos lakštą, užvyniojame jį ant kočėlo ir įkeliame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tešlos paviršių aptepame išplaktu kiaušinio tryniu ir apibarstome kmynais. Tada tešlos pjaustykės pagalba (tai toks besisukantis banguotais kraštais ratukas) arba paprasčiausiu peiliu supjaustome tešlą norimo dydžio ar formos gabalėliais. (Žinoma, galima naudoti sausainių formeles, bet tai užima tiek daug laiko!) Tą patį padarom su likusiu tešlos gabalu. Skardas dedam į iki 180 C ikaitintą orkaitę ir kepam apie 25 min.

3 komentarai: