2011 m. rugsėjo 27 d., antradienis

Gaivios žaliosios salotos

Kaip puiku, kad besibaigiant liepos mėnesiui pasodinau sode salotų, gražgarsčių, krapų. Taigi, dabar ir vėl pavasaris lėkštėje.

Salotoms reikės:
  • saujos salotų lapų
  • saujos gražgarsčių
  • krapų
  • 1 poro baltosios dalies
  • 1 šviežio agurko
Užpilui:
  •  50 ml lengvo alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto balto vyno acto
  • žiupsnelio druskos
  • 1/4 šaukštelio cukraus ar medaus
  • grūstų pipirų
Salotas ir gražgarstes suplėšyti. Porą ir agurką supjaustyti plonais griežinėliais. Susmulkinti krapus.
Užpilui aliejų išplakti su druska ir medumi (ar cukrumi) bei pipirais. Įpilti actą ir dar viską gerai išplakti. Lėkštėje sluoksniais išdėlioti daržoves, apipilti užpilu. Na, jei nėra laiko kompozicijoms, viską išmaišyti. Skonis nenukentės.  Salotas paruošti 20 min. prieš patiekiant ant stalo, kad įsiskonėtų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą