2011 m. rugsėjo 20 d., antradienis

Morkų pyragas su citrinomis


Šis pyragas ypatingai gražios, viliojančios spalvos. Morkos sumaišytos su citrinos sultimis nepatamsėja ir dar įgauna labai gerą skonį. Kas nežino iš ko šis pyragas, mano, kad jis keptas su apelsinais. Darbo nedaug, o rezultatas - puikus.


Reikalingi produktai:
  • 150 g sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • 400 ml cukraus
  • 4 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 2 citrinų nutarkuotas žievelės geltonasis sluoksnis
  • 1 citrinos sultys
  • 300 g stambiai tarkuotų morkų
  • 500 ml miltų
  • 3 šaukšteliai kepimo miltelių
Papildomi glajui:
  •   kelių šaukštų citrinos sulčių
  •   miltinio cukraus

1. Svietą ištirpinti ir atvėsinti.
2. Kiaušinius išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi.
3. Stambiai sutarkuotas morkas sumaišyti su citrinos sultimis bei žievele ir įmaišyti į kiaušinių plakinį.
4. Supilti atvėsusį sviestą.
5. Kitame dubenyje sumaišytus miltus su kepimo milteliais taip pat sudėti  į tešlą.
6. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 40 - 50 min.175 C orkaitėje.
7. Glajui citrinos sultis sumaišyti su miltiniu cukrumi. Cukraus dėti tiek, kad masė taptų tiršta ir ją užtepti ant pyrago viršaus.

Šį pyragą galima kepti apvalioje kekso formoje. Tada turėsite keksą. Tai taip pat gali būti puikus torto pagrindas. Labai tinka su kiaušininiais ar sviestiniais kremais. Dar neradau nė vieno žmogaus, kuriam šis pyragas nepatiktų.

Šaltinis: Lia Virkus, Lengvi receptai III.

2 komentarai: