2011 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

Enchilados su vištiena

Įdarytos ir orkaitėje su padažu apkeptos tortilijos - tradicinis meksikiečių patiekalas. Įdarai, taip pat kaip ir padažai šiam patiekalui gali būti įvairiausi. Jau ne kartą aš gaminau enčiliadas pagal A Sweet Chef receptą. Retkarčiais tai visai puikus variantas meniu paįvairinimui.
Šiam patiekalui reikės: 
  • 5 vidutinio dydžio tortilijų
  • 60 g pomidorų padažo
  • 200 g natūralių pomidorų sulčių
  • 1 česnako skiltelės
  • 0,5 puodelio tarkuoti Cheddar cheese
  • 0,5 puodelio tarkuoto Ementalio sūrio
  • 1 vištos krūtinėlės (gali būti vidinės filė gabaliukai)
  • truputį kumino, raudonėlio, kalendros (arba meksikietiškų prieskonių mišinio)
Darbo eiga:
1. Į puodą supilti pomidorų padažą. Jį atskiesti pomidorų sultimis. Kai užvirs, įdėti vištienos krūtinėlę ir virti ant silpnos ugnies apie 15 - 20 min., kol išvirs. Šiame procese labai svarbu sureguliuoti padažo skonį bei druskos kiekį. Aš papildomai druskos nenaudojau. Jos visiškai užteko iš pomidorų padažo bei sulčių. Padažo sudėtyje turėtų būti česnako, svogūnų, paprikų. Padažas buvo sūrokas, bet kai įsigėrė į tortilijas, buvo pats tas. Baigiant virti, sudėti prieskonius, sutrintą česnaką. Palaukti, kol atvės. Mėsa, išvirusi šiame padaže, tampa labai skani. Galima vieną valgyti ir daugiau nieko nebedaryti.


2. Kol verda vištiena, reikėtų sutarkuoti ir sumaišyti sūrius.

3. Išvirusią mėsytę suplėšyti dviem šakutėmis. Plėšyta mėsa daug skanesnė, negu pjaustyta.

4.
Pasiruošiame įdarą. Ant suplėšytos mėsytės užpilti pusę padažo, kuriame ji virė ir įmaišyti pusę sūrio.
5. Įdarą padalinti į penkias dalis, paskleisti ant tortilijų.


6. Įdarytas tortilijas sudėti į aliejumi pateptą kepimo indą siūle žemyn.


7.Tortilijas aptepti aliejumi ir dėti iki 220C įkaitintą orkaitę 8 - 10 min.
8. Tada kepimo indą ištraukti iš orkaitės. Ant tortilijų užpilti likusį padažą, apibarstyti likusiu sūriu bei trupučiu kalendros.

9. Kepimo indą uždengti folija ir toliau kepti 200 C orkaitėje 20 min.
10. Nuimti foliją ir dar 5 - 10 min. paskrudinti.
11. Išimti iš orkaitės ir prieš valgant palaukti 5 - 10 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą