2011 m. rugsėjo 5 d., pirmadienis

Sūdyta lašiša


Sūdyta lašiša - puikus užkandis. Aš paprastai sūdau nedidelį lašišos gabalėlį, nes po 4-5 dienų žuvis sukietėja ir pasidaro ne tokia skani. O ir nusibosta...Geriausia visą suvalgyti po 2-3 parų.

Reikės:
  • gabalėlio lašišos
  • 2 a.š. druskos
  • 1 a.š. cukraus
  • citrininių žuvies prieskonių
O darbo visai nedaug. Nulupti lašišai odą ir išimti kaulus. Dubenėlyje sumaišyti druską su cukrumi ir tame mišinyje apvolioti lašišą. Gausiai apibarstyti prieskoniais. Uždengti ir padėti į šaldytuvą. Po pusės paros apversti. Galima, aišku, vynioti į plėvelę. Bet kam? Dar saugok, kad susidaręs skystis neišbėgtų...Galima valgyti jau po paros, bet žuvis skanesnė bus po 48 valandų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą