"Sorrow and scarlet leaf,
Sad thoughts and sunny weather.
Ah me, this glory and this grief
Agree not well together!"
- Thomas Parsons, 1880, A Song For September
Sad thoughts and sunny weather.
Ah me, this glory and this grief
Agree not well together!"
- Thomas Parsons, 1880, A Song For September
Kartais taip norisi ko nors paprasto, tikro, nepameluoto...kaip daržovių sriuba, kai atskirų daržo gėrybių skoniai ištirpsta ir vėl susilieja į vieną turtingą visumą.
Reikės:
- 1 morkos
- 1 saliero gumbelio
- 2 bulvių
- 2 puodelių vištienos sultinio (arba 0,5 gabalėlio sauso sultinio)
- 0,5 raudonos paprikos
- gabalėlio cukinijos
- trupučio kopūsto
- 1 pomidoro
- 1 šaukšto pomidorų padažo
- 1 šaukšto sviesto
- petražolių ar krapų
- Stambiai sutarkuoti morką bei salierą. Į puodą įdėti gabalėlį sviesto ir jame keletą minučių šias daržoves apkepinti.
- Supilti sultinį. Į jį paeiliui dėti sujaustytas daržoves, pradedant tomis, kurios verda ilgiausiai: morkas, papriką, kopūstą, cukiniją.
- Kai bulvės suminkštės, sumesti supjaustytą pomidorą.
- Po poros minučių įdėti pomidorų padažą. Pavirti dar keletą minučių.
- Viską susmulkinti smulkintuvu, jei reikia įdėti druskos, dar pakaitinti. Užbarstyti žalumynų.
- O prieskoniai?
- Kam gi jie? Ar neužtenka morkų saldumo, salierų kvapo, pomidorų rausvumo bei paprikos aitrumo?
- O grietinė? Grietinėlė?
-Tik sugadins spalvą, o ir skonį...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą