2011 m. rugsėjo 2 d., penktadienis

Daržovių sriuba

"Sorrow and scarlet leaf,
Sad thoughts and sunny weather.
Ah me, this glory and this grief
Agree not well together!"
-   Thomas Parsons, 1880, A Song For September

Kartais taip norisi ko nors paprasto, tikro, nepameluoto...kaip daržovių sriuba, kai atskirų daržo gėrybių skoniai ištirpsta ir vėl susilieja į vieną turtingą visumą.


Reikės:
  • 1 morkos
  • 1 saliero gumbelio
  •  2 bulvių
  • 2 puodelių vištienos sultinio (arba 0,5 gabalėlio sauso sultinio)
  • 0,5 raudonos paprikos
  • gabalėlio cukinijos
  • trupučio kopūsto
  • 1 pomidoro
  • 1 šaukšto pomidorų padažo
  • 1 šaukšto sviesto
  • petražolių ar krapų
Darbo eiga:
  1. Stambiai sutarkuoti morką bei salierą. Į puodą įdėti gabalėlį sviesto ir jame keletą minučių šias daržoves apkepinti.
  2. Supilti sultinį. Į jį paeiliui dėti sujaustytas daržoves, pradedant tomis, kurios verda ilgiausiai: morkas, papriką, kopūstą, cukiniją.
  3. Kai bulvės suminkštės, sumesti supjaustytą pomidorą.
  4. Po poros minučių įdėti pomidorų padažą. Pavirti dar keletą minučių.
  5. Viską susmulkinti smulkintuvu, jei reikia įdėti druskos, dar pakaitinti. Užbarstyti žalumynų.
- O prieskoniai?
- Kam gi jie? Ar neužtenka morkų saldumo, salierų kvapo, pomidorų rausvumo bei paprikos aitrumo?
- O grietinė? Grietinėlė?
-Tik sugadins spalvą, o ir skonį...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą