2011 m. rugsėjo 15 d., ketvirtadienis

Raudono vyno šokoladinis tortas

 Tiems, kas nori pajusti tikrą skonį...
Kartais taip būna, jog ieškai ieškai kokio nors recepto ir niekaip negali apsispręsti kurį išsirinkti. Na, bet šįkart to nebuvo. Vos tik užtikau Smitten Kitchen svetainėje šį receptą, iš karto supratau, kad noriu būtent šio torto (ar pyrago), ir būtent dabar, šią akimirką.... O jau aštunta valanda vakaro.... Na, prie darbo...Tiesą sakant, toks čia ir darbas...vienas didžiausių malonumų, tikras žaidimas.

Reikalingi produktai:
  • 90 g kambario temperatūros sviesto (6 šaukštai)
  • 180 ml (3/4 puodelio) tamsiai rudo cukraus
  • 60 ml (1/4 puodelio) balto cukraus
  • 1 didelis kiaušinis + 1 didelio kiaušinio trynys kambario temperatūros
  • 180 ml (3/4 puodelio) raudono vyno mėgiamos rūšies (naudojau sausą raudoną rūšinį vyną - labai tiko)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 240 ml (1 puodelis) + 1 šaukštas miltų
  • 120 ml (1/2 puodelio) olandiškos kakavos miltelių (na, tokios neturėjau, bet buvo gerai)
  • 1/8 a.š. sodos kepimui
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. malto cinamono
Kremui:
  • 120 ml (1/2 puodelio) maskarponės sūrio
  • 120 ml (1/2 puodelio) plakamosios grietinėlės
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1/4 a.š. vanilės ekstrakto
  Darbo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 160C.
2. Į kepimo indą ar skardą įkloti kepimo popieriaus.
3. Dideliame dubenyje gerai mikseriu išsukti sviestą. Žinoma, galima tai padaryti ir ranka mediniu šaukštu.
4.Sukratyti visą cukrų ir dar plakti 3 minutes, kol masė taps puri.
5. Tada sudėti kiaušinius. Gerai išplakti.
6. Supilti vyną bei valinės ekstraktą. Nesijaudinkite, jei masė atrodys nevientisa. Taip ir turi būti. Man ji buvo panaši į sutrauktą pieną.
7. Kitame inde sumaišykite miltus, kakavą, sodą, kepimo miltelius, cinamoną bei druską. Visa tai išsijokite virš šlapių ingredientų. Įmaišykite mentele.
8. Tešlą sukrėskite į paruoštą kepimo indą.
9. Kepkite 25 - 30 min., kol pagaliukas, įkištas į pyragą, nebus apsivėlęs tešla. Pyrago paviršius turi būti glotnus, primenąs šokoladą.


10. Atvėsinkite kepimo inde 10 min., o paskui perkelkite ant grotelių, kad galutinai atvėstų.
11. Galite pabarstyti cukraus pudra.


Kremo paruošimas:
Išplakite maskarponę, grietinėlę, vanilę bei cukrų, kol susiformuos minkšti kalneliai. Neperplakite! Gausiai uždėkite ant kiekvieno torto gabalėlio.

 Tai be galo subtilaus skonio tortas, kurio negalima gadinti jokiais pertepimais. Visko jame užtenka, net truputį jaučiasi vyno skonis. Idealiausia jį ir suvalgyti užgeriant tuo pačiu puikiu raudonu vynu. Geresnio derinio būti negali...na, nebent, kai atrandi geresnį...



1 komentaras: