2011 m. rugpjūčio 21 d., sekmadienis

Pyragas su citrininiu padažu

        Angliškai šio tipo pyragas vadinamas "pound cake". Tai tradicinis pyragas, kuris kepamas iš 4 pagrindinių sudedamųjų dalių (miltų, cukraus, kiaušinių ir sviesto), imamų po lygiai. "Pound" reiškia "svaras". Taigi, pyragas seniau būdavo kepamas, maišant visko po svarą. Yra visokiausių šio pyrago receptų, truputėlį pakeičiant sudedamųjų dalių santykį.

Produktai pyragui:
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 3 šaukštai pieno
  • 1,5 arb. šaukštelio vanilės
  • 150 g miltų
  • 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/4 arb. šaukštelio druskos
  • 150 g cukraus
  • 185 g cukraus
Produktai citrininiam padažui:
  • 2 puodeliai vandens
  • 2/3 puodelio cukraus
  • 1/2 puodelio citrinos sulčių
  • 2 arb. šaukšteliai citrinos žievelės
  • 1/3 puodelio kukurūzų krakmolo 
Darbas:
  1. Pirmiausia reikėtų įkaitinti orkaitę iki 175 C. 
  2. Ištirpdyti sviestą, atvėsinti.
  3. Suplakti kiaušinius, pieną ir vanilę.
  4. Kitame dubenyje sumaišyti sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską bei cukrų.
  5. Į juos supilti pusę sviesto ir kiaušinių mišinio. Gerai išmaišyti, kol sušlaps.
  6. Tada sudėti likusius ingredientus, išmaišyti.
  7. Supilti į pyrago formą. Jei forma nedidelė, pyragą kepti 50 -60 min. Mano forma buvo 21 cm skersmens, tai pyragas iškepė per 30 min.
  8. Atvėsinti ant grotelių.


       Kol kepa pyragas, galima pasidayti padažą. Puode  sumaišyti cukrų su krakmolu. Įpilti šaltą vandenį. Maišant kaitinti, kol sutirštės. Tada supilti citrinos sultis, sudėti tarkuotą gelsvąjį žievelės sluoksnį. Šiek tiek pakaitinti ir atvėsinti. Pagal šį receptą padažo išeina gana daug, bet likutį puikiausiai galima suvalgyti kartu su blynais. Jis paprastas, bet skanus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą