2011 m. rugpjūčio 31 d., trečiadienis

Kalmarų žiedai su česnakiniu padažu

Kalmarų žiedams:
  • 2 išdarinėtų kalmarų
  • 1 šaukšto miltų
  • 1 a.š. kukurūzų krakmolo
  • 1 a.š. maltos saldžiosios paprikos
  • 0,5 a.š. česnako miltelių
  • 0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 a.š. druskos
  • citrinos sulčių
Česnakiniam padažui:
  • 2 šaukštų majonezo
  • 2 šaukštų liesesnės grietinės
  • 2-3 česnako skiltelių
  • šlakelio citrinų sulčių
  • marinuotų kaparėlių
  • druskos ir cukraus pagal skonį
Kalmarus supjaustyti 0,5 cm storio žiedeliais ir bent pusę valandos palaikyti apšlakstytus citrinos sultimis. Atskirame dubenyje sumaišyti visus likusius ingredientus ir juose gerai apvolioti kalmarus.Gilioje keptuvėje ar kitame kepimui skirtame inde įkaitinti aliejų. Jame kepti kalmarus ne daugiau kaip dvi minutes, nes tada jie pradės kietėti. Man nepatinka, kai kalmarai kepami tešloje su kiaušiniu, nes tada jie gausiai aplimpa tešla, kuri užgožia kalmarų skonį. Na, gal dėl to, kad mes čia nelabai mėgstam blynus...

Padažui sumaišyti majonezą su grietine. Į šią masę sudėti susmulkintq česnaką bei kaparėlius. Įpilti šlakelį citrinos sulčių, pagardinti cukrumi bei druska.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą