2011 m. rugpjūčio 23 d., antradienis

Pomidorų padažas

Puikus, neįkyraus skonio pomidorų padažas, nepakeičiamas žiemą. Tinka sriuboms, troškiniams, padažams ir t.t.



Produktai:
  • 6 kg pomidorų (dalį pomidorų galima keisti paprikomis; bus dar skaniau)
  • 2 šaukštai druskos
  • 1 stiklinė cukraus
  • 3 svogūnai
  • 3 česnakų galvutės
  • 0,5 stiklinės obuolių acto
  • 1 arb. šaukštelis grūstų pipirų
  • 6 - 8 lauro lapai
Darbo eiga:
       
       1. Pomidorams nulupti odelę. Kad nebūtų sunku tai padaryti, juos reikia sumesti į verdantį, o po to į šaltą vandenį. Pašalinti kotelio vietą.
       2. Pomidorus susmulkinti. Darbas vyksta greitai, panaudojant sulčiaspaudę, bet neatskiriant sulčių.Galima visa tai atlikti ir blenderiu.
       3. Pomidorus supilti į puodą, karu su susmulkintais svogūnais.
       4. Supilti cukrų bei druską.
       5. Virinti apie dvi valandas, kol masė sutirštės.
       6. Likus 7 - 8 min. iki virimo pabaigos sudėti susmulkintus česnakus bei likusius prieskonius; supilto actą.
       7. Supilti į paruoštus stiklainius ir užsukti dangtelius. Išeina 4 litrai padažo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą