Produktai:
- 6 kg pomidorų (dalį pomidorų galima keisti paprikomis; bus dar skaniau)
- 2 šaukštai druskos
- 1 stiklinė cukraus
- 3 svogūnai
- 3 česnakų galvutės
- 0,5 stiklinės obuolių acto
- 1 arb. šaukštelis grūstų pipirų
- 6 - 8 lauro lapai
1. Pomidorams nulupti odelę. Kad nebūtų sunku tai padaryti, juos reikia sumesti į verdantį, o po to į šaltą vandenį. Pašalinti kotelio vietą.
2. Pomidorus susmulkinti. Darbas vyksta greitai, panaudojant sulčiaspaudę, bet neatskiriant sulčių.Galima visa tai atlikti ir blenderiu.
3. Pomidorus supilti į puodą, karu su susmulkintais svogūnais.
4. Supilti cukrų bei druską.
5. Virinti apie dvi valandas, kol masė sutirštės.
6. Likus 7 - 8 min. iki virimo pabaigos sudėti susmulkintus česnakus bei likusius prieskonius; supilto actą.
7. Supilti į paruoštus stiklainius ir užsukti dangtelius. Išeina 4 litrai padažo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą