2011 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

Sausainiai su šokolado gabaliukais


Paprastučiai sausainiai, lengvai ir greitai pagaminami. Labai skanūs, niekada ilgai neužsilaiko.


220 g minkšto sviesto,
150 g balto cukraus,
160 g rudojo cukraus,
2 dideli kiaušiniai,
1,5 arb. šaukšt. vanilinio cukraus,
300 g miltų,
 1 arb. šaukšt. kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
200 g gero šokolado (nuo jo priklausys sausainių skonis).

Darbo eiga:
1. Įkatinti orkaitę iki 190 C.
2. Į minkštą išsuktą sviestą supilti baltą, rudą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
3. Tada įmušti po vieną kiaušinį, vėl kruopščiai viską išmaišyti.
4. Kitam dubeny sumaišyti miltus su kepimo milteliais bei druska.
5. Viską sumaišyti kartu.
6. Sudėti gabalėliais smulkintą šokoladą.
7. Jei tešla labai minkšta, reikėtų ją pašaldyti.
8. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu dėti po tešlos gniužulėlį, paliekant didelius tarpus. Antraip viskas susilies. Sausainiai labai išsiplečia kepdami, jiems reikia daug erdvės.
9. Kepti 10 - 15 min., kol pagels krašteliai. Jokiu būdu nelaukti, kol jie paruduos. Tada bus neskanūs. Ištraukti iš orkaitės jie būna minkšti, bet labai greitai sukietėja, vos tik šiek tiek atvėsta.

Skanaus. Tikrai nenusivilsit.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą