Kartais taip skanu pasmaguriauti keptomis apskrudusiomis bulvytėmis su maloniai gomurį erzinančiais prieskoniais. Receptą nusižiūrėjau
čia.
Reikės:
- 6 kubeliais supjaustytų bulvių
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus (jei bulvės nedidelės, tiek aliejaus bus per daug)
- 1/2 a.š. česnako miltelių
- 3/4 a.š. druskos
- 1 ir 1/2 a.š. maltos saldžiosios paprikos
- 1/4 a.š. grūstų pipirų
- 5 šaukštai parmezano ( aš jo neturėjau, tai susitarkavau "Džiugo" sūrio; abejoju, ar dar koks kitas tiktų)
Įkaitinti orkaitę iki 200C. Na, bulves reikia nuskusti, supjaustyti kubeliais (maždaug 2 cm), nuplauti ir labai gerai nusausinti. Sudėti į kepimo indą ir apšlakstyti jas aliejumi. Atskiram dubenėlyje sumaišyti visus likusius ingredientus ir užpilti ant bulvių. Viską gerai ranka išmaišyti ir pašauti į orkaitę. Kepti 45 min. Kepant keletą kartų bulves pakratyti ar pamaišyti, kad nepriliptų. Iškepusias bulves dar galima apibarstyti parmezanu (arba "Džiugu" bei druska. Labai tinka su keptais pomidorais, skanios ir vienos.
Sveika Edita, skaniai bulvytės atrodo :)
AtsakytiPanaikintiKai dedi į skonių blogą nuorodą, mažinant nuotraukos rezoliuciją - kokybę (kb)išsaugok be jokių ženklinimų, tik pavadinimu nelietuviškomis raidėmis, tada nuotrauka turėtų matytis
:) sėkmės
Ačiū, Reda už patarimą. Iš tiesų buvau įpainiojusi lietuviškų raidžių.
AtsakytiPanaikinti