2011 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Pavlova su kiviais


  Pavlova - nacionalinis Australijos ir Naujosios Zelandijos desertas. Abi šalys iki šiol nori įrodyti savo autorines teises. Aišku viena, kad desertas pavadintas garsios rusų balerinos Annos Pavlovos garbei. 1926 metais koncertinės kelionės metu ji lankėsi N. Zelandijoje, o 1926m. - Australijoje. Taigi, pavlova lengva kaip balerina ir gaivi kaip rasa.





Morengui:


  • 4 kiaušinių baltymai,
  • 200 g cukraus pudros,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1 arb. šaukštelis kukurūzų krakmolo,
  • nepilnas šaukštas balto vyno acto.


Plaktai grietinėlei:

  • 300 g grietinėlės 36% riebumo,
  • 1 šaukštas cukraus pudros,
  • šaukštelis vanilės,
  • 3 kiviai.

       Baltymus plakti su žiupsneliu druskos. Kai jie bus gana standūs, dalimis suberti cukraus pudrą, nuolat plakant. Pabaigoje įberti vanilę, krakmolą bei įpilti actą. Viską dar šiek tiek paplakti. Baltymai turi būti visiškai standūs. Indą su jais galima apversti aukštyn kojomis, o jie nė kiek nesureaguos.
       Tada atsikerpam kepimo popieriaus, apsibrėžiam norimo dydžio apskritimą ir kraunam šaukštu į jį baltymus. Suformuojam šiek tiek aukštesnius šonus. Idealiam variantui, galima pasinaudoti kulinariniu maišeliu.


       Morengą kepti 100C įkaitintoje orkaitėje 1 - 1,5 val, priklausomai nuo storio. po to orkaitę išjungti, o morengą joje palikti, kad toliau džiūtų dar 1 - 2 valandas.


       Suplakam grietinėlę su cukraus pudra bei vanile. Uždedame ją ant morengo. Na, o tada viršų puošiame kiviais, Beje, žinoma, braškės labiau tiktų, bet ką daryti, jei jų sezonas pasibaigė, o braškės prekybos centruose ypatingu skoniu nepasižymi.

       Pirmoji nuotrauka daryta elektros šviesoje, todėl morengas įgavo rausvą atspalvį. Et, būta čia bėdos... Svarbu, kad labai skanu ir gaivu...
       Šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą