Man nepavyko iškepti ryškiai raudonų keksiukų, nes į tešlą įdėjau šaukštą tamsios kakavos, kuri keksiukus patamsino. Jei būčiau naudojusi šviesenę, spalva būtų raudonesnė. Na, bet tiesą pasakius, rėkiančiai raudonų keksiukų tikrai nenorėjau. Šis receptas labai geras; keksiukai išėjo labai skanūs, lengvi ir purūs. Tikri "kapkeikai". Receptas keliaus į mano asmeninį aukso fondą.
24 vidutinio dydžio keksiukams reikės:
- 350 ml cukraus
- 2 kiaušinių
- 350 ml rapsų aliejaus
- 240 ml natūralaus jogurto
- 1 a.š. acto
- 2 šaukštų skystų raudonų maisto dažų
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 595 ml miltų
- 1 šaukšto kakavos
- 1 a.š. sodos
- 1 a.š. druskos
- 475 ml maskarponės sūrio
- 240 ml cukraus pudros
- 120 ml grietinėlės (35 - 36%)
- 1 citrinos tarkuotos žievelės
Darbo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
2. Kartu sumaišyti cukrų, kiaušinius, aliejų, jogurtą, dažus, actą bei vanilės ekstraktą.
3. Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą, sodą ir druską. Žinoma, viską prieš tai persijoti.
4. Miltų mišinį sumaišyti su šlapiais ingredientais.
5. Tešlą supilti į keksiukų formeles ir kepti 25 - 30 min. Tešlos daug nepilti, pripildyti tik maždaug pusę formelės, nes kepdami jie labai iškyla.
6. Atvėsusius keksiukus papuošti kremu, paruoštu mikseriu išplakus maskarponę, grietinėlę, cukraus pudrą bei žievelę.
Recepto šaltinis.
O as galvoju, kad geriau jau buroku deti, negu dazu...Vakar kepiau sokoladinius keksiukus su burokeliais ir patikekit, visiskai nesijaucia burokeliu skonio :-)
AtsakytiPanaikintiŽinau, kad nesijaučia, esu kepusi. Bet su burokėliais jie būna sunkesni, ne tokie purūs. Nemanau, kad truputis dažų pakenks...tik smagiau :) Tarp kitko, dažų galima ir nedėti, jie skonio nekeičia, tik nuotaiką...na, kai kam įvaro baimės...manau, kad be reikalo :)
AtsakytiPanaikintisutinku - dazai ir burokai yra du labai sirtingi dalykai, ypac kepiniuose; kam patinka keksiukai ir pyragai su burokais - saunu! kepkite su burokais; bet tai, brangieji, nebus Red Velvet Cake, o buroku pyragas; Edita, tavo keksiukai labai grazus; jie ir neturi buti rekianciai radonos spalvos, o greiciau sodrios sokoladines su raudonu atspalviu; labai grazus ir skanus irasas;
PanaikintiAčiū, Aušra. Man jau seniai knietėjo pabandyti šio tipo (Red Velvet) kepinius, bet neturėjau dažų.Tikrai nenusivyliau - ir gražu, ir skanu :)
PanaikintiO kaip pasigaminti tą kremą? :)
AtsakytiPanaikintiKremui viską suplakti plaktuvu, kol jis taps vientisas, purus ir standus. Jį sukrėsti į konditerinį maišelį ar švirkštą ir puošti pyragaičius :)
AtsakytiPanaikinti