2011 m. lapkričio 14 d., pirmadienis

Risotto su sūriu

Tai puiki išeitis, jei šaldytuvas beveik tuščias, o norisi sočios ir skanios vakarienės. Kai  galima rasti tik sūrio gabalėlį ir truputį sviesto. Na, o ryžių, manau, niekur niekada netrūksta.

Patiekalo ingredientai 2 porcijoms:
  • 1 stiklinė risotto ryžių (naudoju "Arborio")
  • 2 šaukštai sviesto
  • žiupsnelis šafrano
  • 3 stiklinės karšto vištienos sultinio
  • 0,5 stiklinės parmezano ar puikiai tinkančio tarkuoto lietuviško "Džiugo" sūrio
  • druskos, pipirų
Paruošimas:

1. Puode iki virimo pakaitinti sultinį ir paskaninti žiupsneliu šafrano.

2. Storadugnėje aukštokoje keptuvėje ištirpinti sviestą ir į jį suberti ryžius. Ugnis neturėtų būti karšta, kad sviestas nepradėtų degti. Visą laiką maišyti ryžius, kol jie prisitrauks sviesto ir taps permatomi (apie 2 -3 min.).

3. Po samtį pilti sultinį. Maišyti, kol ryžiai sugers skystį ir vėl užpilti sultinį. Taip kartoti, kol ryžiai suminkštės (apie 20 min.). Jei pritrūks sultinio, įpilti karšto vandens.
4. Pabaigoje sudėti tarkuotą sūrį, įberti druskos bei pipirų. Išmaišyti, truputį pakaitinti, kol sūris išsilydys. Neskubėti valgyti. Prieš patiekiant, uždengti dangčiu ir palaikyti keletą minučių, kaip visada ruošiant ryžių patiekalus. Labai tiktų su taure balto vyno.

3 komentarai:

  1. Edita, čia darei Milano risotto? O kur vynas ir česnakai? :)

    Pritariu Tau, jog risotto, dažnai gelbsti, kai šaldytuvas tuščias :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vynu reikia valgant užsigerti.:)! Ar ne geriau, nei pilti į patiekalą? Taip, dažniausiai aš šliūkšteliu jo į risotto. O dėl česnako - tai skonio ir įvairovės reikalas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oki, supratau, tiesiog norėjau pasitikslinti ;) Nors man, risotto be vyno, tai niekam tikęs skonis, nžn kodėl, bet tas vyno poskonis yra risotto vizitinė kortelė. :)
    Aš pagaliau šafrano magaryčių gavau, tai reiks Milano risotto gaminti.. mmmm :)

    AtsakytiPanaikinti