2012 m. liepos 28 d., šeštadienis

Keptos bulvės, įdarytos brokoliais


Reikalingi produktai:

  • 4 vidutinio dydžio bulvės
  • 1 brokolis
  • 1 svogūnas
  • 50 g tarkuoto fermentinio sūrio, pvz., Cheddar
  • druskos, pipirų, peletrūnų lapelių
  • 1 š. aliejaus
1. Švariai nuplautas šviežias neskustas bulves suvynioti į foliją ir iškepti orkaitėje, kol bus minkštos. Tai galima padaryti iš anksto, nes kol jos iškeps, praeis 40 - 50 min. 200 C orkaitėje

2. Bulves perpjauti per pusę ir išskobti minkštimą.
3. Įdarui ant garų išvirti brokolį, jį suskkaidyti žiedynėliais, aliejuje pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną, šakute sutrinti išskobtą bulvių minkštimą, sutarkuoti sūrį, susmulkinti peletrūnus. Viską sumaišyti, pagardinti druska ir pipirais.
4. Bulvių puseles sudėti į kepimo indą, truputį apibarstyti druska ir pipirais ir dar įkišti į orkaitę 10 min., kad truputį apkeptų ir padžiūtų.
5. Į bulves sudėti įdarą. Vėl pašauti į įkaitintą  iki 200 C orkaitę 15 min. Baigiant kepti, ant viršaus dar užbarstyti truputį sūrio.

Labai skanios bulvės!  Brokoliai labai papildo jų skonį. Tik dar būtinai reikia aštraus padažo. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą