2012 m. liepos 16 d., pirmadienis

Šeivamedžių žiedai tešloje


Jau keletą metų, vartant valgių gaminimo knygas, akis vis užkliūdavo už šeivamedžio žiedų receptų. Labai norėjosi jų paragauti, tik vis pražiopsodavau jų žydėjimo metą. Šią vasarą suspėjau. Net du kartus teko jų išsikepti. Labai vasariškas patiekalas. O žiedų skonį net sunku nusakyti. Gal švelniai aitrus. Ypač patiko dukrai, nors iš pradžių ji negalėjo patikėti, kad mes šeivamedžio žiedus valgysime.

 Receptas:

8 dideli šeivamedžio žiedynai
200 g miltų
240 ml pieno
2 šaukštai romo
žiupsnis druskos
2 šaukštai medaus
1 kiaušinis
aliejaus kepimui
cinamonų bei cukraus pudros apibarstymui

1. Šeivamedžio žiedų šakeles pamerkti į vandenį, atsargiai nuplauti ir nusausinti ant popierinių rankšluosčių.
2. Iš nurodytų produktų sumaišyti skystą tešlą ir valandai padėti į šaldytuvą.
3. Įkaitinti aliejų. Žiedų kekes, laikant už kotelio, pamerkti į tešlą, nukratyti tešlos perteklių ir merkti į įkaitintą aliejų. Kepti, kol gražiai pagels. Tada kekę perkelti ant virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus. Tą patį pakartoti su visomis kekėmis.
4. Apibarstyti cukraus pudra, sumaišyta su cinamonais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą