2012 m. liepos 14 d., šeštadienis

Bretanės lietiniai


Prisipažįstu, kad nemėgstu kepti blynų. Nuobodu kartoti vis tą patį ir tą patį. Ir dar reikia išlaikyti dėmesį. Gi negali užsiimti dar kuo nors. Jei ne - tai, žiūrėk, ir prisvils ar perkeps koks blynas. Su lietiniais tas pats. Reikia  pasišventimo stovėjimui prie keptuvės. Na, kartais jo atsiranda. Nedažnai, keletą kartų per metus. Manau, kad ir užtenka. Juk nevalgysi vis to paties.

Šių prancūziškų lietinių receptą radau tinklarašyje Epicurious.com . Video įraše šefas Lou Jones pateikia savo receptą ir pademonstruoja visą lietinių gamybos eigą.

Lietinių receptas puikus. Siūlau visiems išbandyti. Lietiniai bus plonyčiai, vos ne kaip nėriniuotos servetėlės ir labai skanūs. Vanilę pakeičiant kitais priedais, pvz., brendžiu, likeriu ar romu galima gauti vis kitą efektą. Be to, jei nedėsime cukraus, lietinius bus galima įdaryti pikantiškais produktais.

2-3 porcijoms reikės:

330 ml pieno
105 ml riebios grietinėlės
2 kiaušinių
240 ml miltų
1 šaukšto cukraus
žiupsnelio druskos
0.5 šaukšto vanilės ekstrakto
sviesto kepimui


1. Dubenyje kartu išplakti 100 ml pieno, grietinėlę ir kiaušinius. Palaipsniui įplakti ir miltus. Tešla bus tiršta, bet pradžioje įpylus tik dalį pieno, nesusidarys daug gumulėlių. Supilti likusį pieną, cukrų, druską bei vanilę. Išplakti iki vientisos konsistencijos. Per daug plakti nereikia. Tešlą perkošti per sietelį. Tešla akiai atrodė visai vientisa, gumulėlių nesimatė, bet ... ant sietelio jų, smulkučių, liko visai nemažai. Tešlą bent valandai prieš kepimą padėti į šaldytuvą, kad pailsėtų. O ilsėtis ji gali ir porą dienų.

2.Lietinius kepti storadugnėje nesvylančioje keptuvėje. Ją patepti sviestu (tik patepti!) prieš kepant kiekvieną lietinį. Tešlą semti nedideliu samteliu ir iškart ja padengti visą keptuvės dugną. Kepti, kol krašteliai taps aukso spalvos apie 10 - 15 sek. Tada apversti ir kepti kitą pusę.

3. Jei kitų idėjų nėra, ant lietinių užvarvinti šviežių citrinų sulčių ir apibarstyti cukraus pudra.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą