2013 m. sausio 6 d., sekmadienis

Varškės pyragas

Tai tiesiog tobulas receptas savo paprastumu bei patikimumu. Pyragas negali nepavykti net neturintiems didelių įgūdžių. Tai puikus pasirinkimas, jei nėra noro gaišti daug laiko. Ypač tinka šaltais žiemos vakarais.


Produktai pyrago pagrindui:

  • 120 g minkšto sviesto
  • 120 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 270 g miltų
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
Varškės masei:
  • 500 g liesos varškės (birios!)
  • 120 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 100 g minkšto sviesto
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo
  • saujelė cukruotų džiovintų svarainių (nebūtinai)

1. Minkštą sviestą sumaišyti su cukrumi, kol masė taps puri ir vientisa. Įmaišyti kiaušinį. Galiausiai įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkyti tešlą ir padėti valandai į šaldytuvą.

2. Įdarui taip pat sviestą išsukame su cukrumi, po to įmaišome kiaušinį, sudedame varškę. Kad masė būtų vientisa ir nesijaustų varškės grūdelių, viską susmulkiname smulkintuvu (blenderiu). Tada -  jei turime ir norime -  įdedame mažais gabaliukais supjaustytų svarainių cukatų. Jie čia labai tinka, suteikdami citrininio rūgštumo.

3. Paruošti 26 cm skersmens kepimo formą. Į ją stambia tarka įtarkuoti daugiau negu pusę tešlos. Ant jos sukratyti varškės masę ir ją gražiai išlyginti. Ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą. Šakute ją vienodai paskleisti. Pyragą kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą