2012 m. birželio 26 d., antradienis

Mažutės pavlovos


O kaip mėgstam pavlovas!!! Tai tiesiog idealus vasaros desertas. Spalvos akį traukia, vilioja...Na, ir skanu....ne tik smaguriams. Dažniausiai darau vieną didelę pavlovą, bet pastaruoju metu įsitikinau, kad patogiau su mažomis, kadangi pjaustant morengas trupa. O ir galima dalį morengučių pasilikti kitam kartui, kitai dienai, kad vėl galėtum užkrauti ant viršaus šviežutėlį kremą su uogomis ir vėl gardžiuotis.

Morengams:
4 baltymai
200 g cukraus pudros
žiupsnelis druskos
nepilnas šaukštas balzaminio ar balto vyno acto
šaukštelis kukurūzų krakmolo

Įdarui:

400 ml riebiausios grietinėlės
1 šaukštas cukraus pudros
braškių, kiek telpa ant viršaus



Baltymus su trupučiu druskos išplakti, kol suputos. Paskui dalimis pilti cukrų ir vėl plakti, kol baltymai taps blizgantys ir visiškai standūs. Pabaigoje supilti actą bei krakmolą ir dar paplakti. Orkaitę įkaitinti iki 130 C, o ant kepimo popieriaus konditeriniu maišeliu ar tiesiog dviem šaukštais suformuoti nedidelius apskritimus su truputį įdubusiais viduriukais. Pašauti į orkaitę ir kepti apie 15 min., po to sumažinti ugnį iki 100 C ir dar kepti apie valandą. Išjungti orkaitę ir ten morengus palikti dar kelioms valandoms, kol jie baigs išdžiūti. Priklausomai nuo morengų storio, gali reikėti sumažinti ar padidinti temperatūrą, tik stebėti, kad jie nepagelstų ir neparuduotų.

Išplakti grietinėlę su cukrumi. Ją sudėti ant morengiukų ir ant viršaus. Na, gražiau būtų su konditeriniu švirkštu ar maišeliu. Ant viršaus prikrauti supjaustytų braškių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą