2012 m. sausio 16 d., pirmadienis

Kepta antis vyšnių padaže


Kepta antis ant stalo lemia puikią nuotaiką ir malonų sotumo pojūtį. Na, kaip nepersivalgysi, jei taip skanu...nebereikia nė deserto.

1,5 kg ančiai paruošti prieskonių mišinį, imant 1 šaukštą druskos (be kaupo), pipirų, džiovinto čiobrelio, kmynų. Prieš įtrinant antį, jos odelę subadyti, kad kepant riebalai lengviau galėtų ištekėti.Taigi, antį gerai įtrinti paruoštais prieskoniais ir palaikyti bent porą valandų.

Antį galima kepti atviroje skardoje, nuolat vartant, kad geriau ir lygiau apkeptų iš visų pusių. Aš kepiau paprastesniu būdu - uždarame kepimo inde. Galima kepti ir kepimo rankovėje. Kepant uždarame kepimo inde, antį reikia iš jo išimti praėjus 1 val.15 min., kai orkaitės temperatūra 190 C. Po to antį perkelti į kitą indą, kad nebūtų išsilydžiusių taukų ir aptepti ją medumi. Tada vėl antį pašauti į orkaitę, kad gražiai apskrustų. Tam reikės maždaug 15 min.

Prie keptos anties labai tinka vyšnios be kauliukų. Jos gali būti šaldytos. Taigi, porą saujų vyšnių apipilti 50g spirituoto vyno, 2 šaukštais cukraus. Jei tai padarysite, kai tik pašausite antį į orkaitę, pakaks laiko, kad vyšnios įsiskonėtų.

Vyšnių padažui reikės stiklinės vyšnių (ar apelsinų) sulčių, 2 šaukštų cukraus, 0,25 a.š. druskos, 2 šaukštų citrinos sulčių, 2 šaukštų raudono vyno acto, 1 šaukšto kukurūzų krakmolo, 1 šaukšto sviesto.

Padažui puodelyje pakaitinti cukrų su actu. Po kelių minučių actas išgaruos, o cukrus patamsės. Tada užpilti truputį sulčių. Maišyti, kol karamelė ištirps.Į likusias šaltas vyšnių bei citrinų sultis suberti krakmolą, o tada viską supilti į ištirpusį cukrų. Įmaišyti vyšnias ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Tada dar įdėti šaukštą sviesto.

Iškepusią antį patiekti su vyšnių padažu.Rūgščios vyšnios labai tinka su anties mėsa.

4 komentarai:

  1. Edita, gaminau Kalėdoms antį, pagal šį receptą tik medumi netepiau. Buvau nustebinta vyšnių padažo fantastišku skoniu, šeima taipogi. Manau ir vištienai tiktų. Geras tavo sumanymas paprastai ir aiškiai pateikti receptus. Šaunuolė.
    Manau nesupyksi, kad savo Facebook draugams paskleidžiau tavo svetainės adresą. Eksperimentuok ir mus informuok. Birutė R.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Birute, už gerus žodžius.Mums ši antis taip pat labai patiko. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. na visai gerai gavosi, aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, pagaminau. Padažas visai fain, bet o ką dėti į antienos vidų neparašėt. Plius apskrudus daugiau kepiau 170 laipsnių orkaitėje. O šiaip.. Labai jau sunkiai lupasi ta antiena nuo kaulo...

    AtsakytiPanaikinti