2012 m. sausio 25 d., trečiadienis

Makaronų ir sūrio apkepėlė

Kepimui orkaitėje geriausiai tinka rigatoni ar penne tipo makaronai, t.y., kietesni, storesni, nes pasirinkus smulkius, plonus makaronus jie gali pavirsti vos ne į košę ir labai skanu tikrai nebus.

200 g makaronų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas (be didelio kaupo) miltų
1 stiklinė pieno
sauja tarkuoto dviejų rūšių sūrio (pvz, mozzarellos ir ementalio) - pusiau minkšto ir pusiau kieto
druskos, česnako miltelių, pipirų

1 Pasūdytame vandenyje išvirti makaronus. Saugoti, kad nepervirtų. Juos nukošti.
2. Kol verda makaronai, pasiruošti padažą. Puode ištirpinti sviestą ir į jį suberti miltus. Kai miltai, nuolat maišomi, ims burbuliuoti, supilti pieną, energingai plakant mišinį, kad nesusidarytų gumulai. Pavirinti keletą minučių, kol sutirštės, visą laiką plakant plakikliu. Tada į padažą suberti tarkuotą sūrį, maišyti, kol jis ištirps. Pagardinti česnaku ir druska, jei dar jos reikia.
3. Į kepimo indą dėti makaronus, sumaišytus su padažu. Ant viršaus dar užtarkuoti apykiečio ar kieto sūrio ir pašauti pusvalandžiui į orkaitę, įkaitintą iki 180 C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą