Kepimui orkaitėje geriausiai tinka rigatoni ar penne tipo makaronai, t.y., kietesni, storesni, nes pasirinkus smulkius, plonus makaronus jie gali pavirsti vos ne į košę ir labai skanu tikrai nebus.
200 g makaronų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas (be didelio kaupo) miltų
1 stiklinė pieno
sauja tarkuoto dviejų rūšių sūrio (pvz, mozzarellos ir ementalio) - pusiau minkšto ir pusiau kieto
druskos, česnako miltelių, pipirų
1 Pasūdytame vandenyje išvirti makaronus. Saugoti, kad nepervirtų. Juos nukošti.
2. Kol verda makaronai, pasiruošti padažą. Puode ištirpinti sviestą ir į jį suberti miltus. Kai miltai, nuolat maišomi, ims burbuliuoti, supilti pieną, energingai plakant mišinį, kad nesusidarytų gumulai. Pavirinti keletą minučių, kol sutirštės, visą laiką plakant plakikliu. Tada į padažą suberti tarkuotą sūrį, maišyti, kol jis ištirps. Pagardinti česnaku ir druska, jei dar jos reikia.
3. Į kepimo indą dėti makaronus, sumaišytus su padažu. Ant viršaus dar užtarkuoti apykiečio ar kieto sūrio ir pašauti pusvalandžiui į orkaitę, įkaitintą iki 180 C.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą