2012 m. sausio 25 d., trečiadienis

Toskanos cantucci - migdoliniai traškučiai


Šis migdolinių traškučių receptas parkeliavo tiesiai iš Italijos, o jį padiktavusi senjora nurodė ir kaip jais skanauti: "Cantucci reikia mirkyti į citrininį likerį ir užgerti arbata". Cantucci -  labai populiarus Toskanos regiono saldumynas, kuriam pagaminti nereikia nei daug laiko, nei ypatingų konditerinių sugebėjimų. Na, o jei  laikysitės gerbiamos senjoros rekomendacijų, cantucci praskaidrins rūškaną dieną ir pagerins nuotaiką.

Originalus receptas:

400 g miltų
10 g kepimo miltelių
2 kiaušiniai ir 1 kiaušinio trynys
200 g cukraus
180 g migdolų

truputis druskos, vanilės ar apelsino žievelės

1. Kiaušinius ir trynį gerai ištrinti su cukrumi.
2 Kitame inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais.
3. Viską sumaišyti kartu. Įdėti stambiai kapotus migdolus. Geriausia juos prieš dedant keletą minučių  paskrudinti orkaitėje, supylus į skardą. Išminkyti tešlą. Tešla turi gautis gana kieta.
4. Tešlą padalinti į 4 dalis. Iš kiekvieno tešlos gumulo rankomis suformuoti skardos ilgio dešrą. Tas "dešras" sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, jas šiek tiek suploti, nes kepdamos išsipūs. Aptepti išplaktu likusiu baltymu. Kepti 30 min. iki 180 C įkaitintoje orkaitėje.
5. Ištraukus iš orkaitės, supjaustyti 1 cm storio riekelėmis ir vėl pašauti į orkaitę 10 min., kad apdžiūtų ir apskrustų.


Kadangi citrininio likerio neturėjau, tiko ir spanguolinis.:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą