2013 m. liepos 31 d., trečiadienis

Pyragas su avietėmis

Labai skanus pyragas, kurį galima kepti ne tik su uogomis, bet ir obuoliais, kriaušėmis ar kitokiais vaisiais. Pyragas bus ypač gražios spalvos, jei bus kepamas naudojant naminius kiaušinius.

Reikalingi produktai:
  • 6 dideli kiaušiniai
  • 2 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinė alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 stiklinės miltų 405 D
  • 1 a.š. uogų
  • sauja aviečių
Darbo eiga:

1. Kiaušinių trynius atskirti ir iki baltumo ištrinti su cukrumi. Supilti aliejų. Išmaišyti.

2. Atskirai išplakti baltymus su žiupsneliu druskos. Mama taip išmokė, kad į visus pyragus jos reikia truputį įdėti, kad skonis būtų išraiškingesnis.

3. Išsijoti miltus bei kepimo miltelius ir juos sumaišyti.

4. Į trynius sudėti vanilinį cukrų bei juos sumaišyti su baltymais.

5. Supilti miltus ir išmaišyti tešlą.

6. Tešlą supilti į kepimo skardą. (Kepiau 25cm x 25 cm atsegamoje skardoje).

7. Ant viršaus išdėlioti avietes. Uogų nereikia labai daug, kad pyragas per daug nesudrėktų.

8. Kepti iš anksto įkaitintoje iki 180 C orkaitėje maždaug 50 min. Iškepusį pyragą atvėsinti ant grotelių ir apibarstyti cukraus pudra.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą