2013 m. liepos 29 d., pirmadienis

Sausainiai su šokoladu

  • 1 šaukštas tirpios kavos
  • 1 šaukštas verdančio vandens
  • 220 g sviesto
  • 140 g miltinio cukraus
  • 1 a. šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 450 g miltų
  • 120 g šokolado gabaliukų
Darbo eiga:

1. Kavą užplikyti verdančiu vandeniu. (kaip nurodyta, reikia tik 1 šaukšto vandens).

2. Sviestą iki purumo išsukti su cukrumi. Įmaišyti vanilę ir kavą. Tada suberti miltus. Minkyti rankomis, kol miltai sudrėks. Kadangi drėgmės labai mažai, šis mišinys į tešlą nepavirs. Bet viskas čia gerai, taip ir turi būti. Pabaigoje atsargiai įmaišyti šokolado gabaliukus.

3. Visus šiuos trupinius sudėti į plastikinį maišelį, kurio dydis maždaug 23 x 27 cm. Puiku, jeigu maišelis užsegamas. Jei ne - vieną galą kruopščiai užlenkti ir tešlą iškočioti. Gausis stačiakampis lakštas :

4. Mažiausiai 2 valandoms padėti į šaldytuvą.

5. Išėmus iš šaldytuvo, atsargiai nuimti maišelį ir visą lakštą dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Liniuotės pagalba sausainius supjaustyti kvadratėlias 4 cm x 4 cm.

6. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Tai labai skanūs, šokoladu ir kava kvepiantys sausainiai. Įgudus, juos pagaminti vieni niekai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą