2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Alfredo padažas makaronams

Pats paprasčiausia šio padažo variantas - ištirpintas sviestas su Parmezano sūriu. Galima tai atskiesti grietinėle ir dar paskaninti grietinėlės sūriu. Žinoma, negalima užmiršti prieskonių...Ir štai padažas, puikiausiai tinkantis makaronams.


Padažui:
3 šaukštai sviesto
100 g grietinėlės sūrio (Mascarpone ar Philadelphia)
150 g liesos grietinėlės (ar pieno)
50 g  parmezano sūrio
1 a.š. česnako granulių (arba tarkuotų muskatų)
druskos, pipirų

Į nedidelį puodą sudėti sviestą ir ištirpinti ant silpnos ugnies. Tada sudėti grietinėlės sūrį. Maišyti, kol taip pat ištirps. Jam ištirpus, suberti tarkuotą parmezano sūrį, česnakų granules, pipirus bei viską paskaninti druska. Padažą kaitinti tik tiek, kad visi ingredientai susimaišytų , sudarydami vientisą konsistenciją. Nukėlus nuo ugnies, padažas dar tirštės savaime. Išvirus makaronams, padažą užpilti ant jų. Tai labai skanus, greitai ir lengvai paruošiamas padažas. Beje, makaronai buvo lauktuvės iš Italijos. Be galo skanūs, spalvingi ir gražūs pagaminti su špinatais, burokėliais, moliūgais ir kitomis daržovėmis. Apie kitokius dabar nebesinori nė pagalvoti :)


1 komentaras: